Laura Georgescu (CNA): Nu am niciun motiv sa demisionez. Nu am incalcat legea

Laura Georgescu (CNA): Nu am niciun motiv sa demisionez. Nu am incalcat legea

Laura Georgescu (CNA): Nu am niciun motiv sa demisionez. Nu am incalcat legea

by July 17, 2014 0 comments

Presedintele CNA, Laura Georgescu, i-a dat, miercuri, replica presedintelui, spunand ca nu a incalcat legea si a dat dovada de transparenta, neavand niciun motiv sa demisioneze. Declaratiile au fost facute in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune la B1TV, ca Laura Georgescu este un “om de proasta calitate”, care a incercat sa intervina la el, fara succes insa, relateaza ziare.com.

Laura Georgescu a explicat ca s-a adresat Administratiei Prezidentiale pentru ca a promulgat in data de 9 iulie legea Legea 103 din 2014 privind modificarea si completarea Legii audiovizualului 504 la articolul 42, care face “o discriminare intre persoanele cu ‘handicap de auz’ fata de cele cu deficiente de vaz”.
Mi s-a parut normal sa atrag atentia ca s-a incalcat directiva europeana care le trateaza ca fiind la pachet (preponderenta avand-o persoanele cu deficiente de vaz), modificarea fiind data doar cu 10 luni inainte de trecerea la televiziunea digitala care presupune servicii de acces pentru aceste doua categorii“, a declarat Laura Georgescu pentru Mediafax.
Aceasta a subliniat ca a contactat “institutional” Biroul de Presa al Administratiei Prezidentiale, tocmai pentru a semnala ca vor fi probleme din partea Comisiei.
Ea a mai afirmat ca “este absolut minimal obligatoriu ca un sef de institutie sa aiba relatii corecte institutionale cu toate celelalte principale institutii din stat“.

Legat de “calitatea sa umana”, Laura Georgescu a reamintit ca declaratiile sale cu privire la sprijinul de care se bucura la “ambele palate” (Victoria si Cotroceni, n.red.) au fost facute intr-un spatiu privat si inregistrate “ilegal si neasumat”, mentionand totodata ca ea cunoaste “mecanismele comunicarii interinstitutionale dintr-un stat democratic”.

Cat despre indemnurile pe care mi le-a facut, ii reamintesc ca, atata vreme cat nu am incalcat legea, nu am facut nimic impotriva institutiei si am avut deplina transparenta in toate actiunile, este cerinta respectarii conditiilor europene de autonomie ale unei institutii publice si cele de independenta ale mandatului membrilor, impuse prin Directiva serviciilor media audiovizuale“, a mai spus Laura Georgescu.

Seful CNA, greu de demis

Laura Georgescu a fost implicata in numeroase scandaluri publice in ultimele saptamani, fiind acuzata ca a vorbit extrem de urat in fata unor elevi, ca si-a jignit subalternii, dar si pe unii parlamentari, ca a favorizat postul de televiziune al lui Sebastian Ghita, ca a restrictionat accesul la sedintele publice, modificand regulamentul CNA, dar si ca a facut fals in acte publice.

Din aceste motive, demisia sa din fruntea CNA a fost ceruta de trei colegi, de presedintii comisiilor de cultura din Senat si Camera Deputatilor, de PNL si PMP, precum si de presedintele Traian Basescu.
Legea nu permite demiterea presedintelui CNA, acest lucru putand fi facut decat in cazuri extreme. Singurul care ar putea sa o convinga pe Laura Georgescu sa isi dea demisia de onoare este premierul Victor Ponta, ea fiind numita in CNA de catre Guvern, dar premierul a declarat ca nu poate sa faca acest lucru.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.