Procesul lui Dan Voiculescu se va judeca la Curtea de Apel. Decizie definitiva

Procesul lui Dan Voiculescu se va judeca la Curtea de Apel. Decizie definitiva

Procesul lui Dan Voiculescu se va judeca la Curtea de Apel. Decizie definitiva

by July 11, 2014 0 comments

Judecătorii Instanţei Supreme au decis, astăzi, ca dosarul de corupţie al omului de afaceri să rămână la Curtea de Apel Bucureşti. Informaţia a fost confirmată, la Realitatea TV, de Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Voiculescu. Apărătorii lui Voiculescu au cerut strămutarea dosarului pe motiv că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti nu ar fi imparţiali, din cauza presiunii mediatice. Următorul termen al procesului ICA rămâne, astfel, 4 august.

Dan Voiculescu s-a prezentat, astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii au dezbătut cerea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la Curtea de Apel București la o altă instanță.

Inițial, instanța supremă stabilise pentru 24 septembrie judecarea acestei cereri de strămutare, însă data a fost schimbată la cererea avocaților lui Voiculescu.

Avocații lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea ICA să fie mutat de la Curtea de Apel București la o altă instanță. Solicitarea vine după ce la termenul procesului din 1 iulie avocații lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea președintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare și au încercat de două ori să o recuze.

Avocaţii lui Voiculescu invocă presiunea mediatică excesivă care a afectat imparţialitatea judecătorilor. Prin mijloace media a fost inoculata impresia falsa ca Dan Voiculescu a fost vinovat de o fapta de coruptie in care a fost implicat un alt jud – Stan Mustaţă, spun avocaţii. De asemenea a fost inoculata ideea falsa cu privire la prescriptia faptelor, pentru a presa judecătorii Curtii de Apel sa urgenteze solutionarea acestui caz, mai spun apărătorii, potrivit Realitatea TV.

Următorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel București pe 4 august.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.