Purtatorul de cuvant al presedintelui: Traian Basescu nu a primit niciun document de la ministrul Finantelor, pana la aceasta ora

Purtatorul de cuvant al presedintelui: Traian Basescu nu a primit niciun document de la ministrul Finantelor, pana la aceasta ora

Purtatorul de cuvant al presedintelui: Traian Basescu nu a primit niciun document de la ministrul Finantelor, pana la aceasta ora

by July 17, 2014 0 comments

Presedintele Basescu nu a primit scrisoarea cu sursele de finantare pentru acoperirea gaurii bugetare rezultate din reducerea CAS cu 5%, pe care seful statului i-a cerut-o ministrului Finantelor, a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, conform Gandul.

Cu o zi înainte de întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri, “foaia A4” pe care preşedintele Traian Băsescu a anunţat că o aşteaptă ieri şi astăzi, sub semnătura ministrului Ioana Petrescu, nu a fost trimisă de Ministerul Fianţelor la Palatul Cotroceni. În lipsa unui astfel de document care să detalieze sursele de finanţare pentru acoperirea sumei de 5 miliarde de euro, cât a calculat Consiliul Fiscal că va reprezenta pierderea din reducerea CAS, Băsescu a susţinut astăzi, din nou, că nu va promulga proiectul de lege votat în Parlament, urmând să îl retrimită la reexaminare.

Până la această oră preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a primit de la ministrul Finanţelor Publice, doamna Ioana-Maria Petrescu, niciun document care să prezinte sursele bugetare care pot compensa reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) în conformitate cu legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal”, a transmis, la solicitarea Gandul, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea.

“Foaia A4” a fost subiectul unui lung schimb de replici între premierul Victor Ponta, ministrul Ioana Petrescu şi preşedintele Traian Băsescu, şeful statului arătând la sfârşitul consultărilor că aşteaptă această evaluare încă două zile.

Parlamentul a fost înşelat de expunerea de motive, de altfel semnată de doamna ministru, pe care şi eu am rugat-o să-mi transmită mâine, poimâine, o foaie, atât, sub semnătura domniei sale de unde vor veni veniturile suplimentare. Sper să o facă, dacă astăzi nu erau decât declaraţii“, a spus, luni, Băsescu.

De la masa şedinţei de Guvern, Ponta a dat însă de înţeles că o asemenea corespondenţă cu Palatul Cotroceni nu va exista, premierul mobilizând în schimb miniştrii care sunt şi parlamentari să meargă în septembrie în Legislativ să voteze la reexaminare pentru poziţia contrară celei cerute de preşedinte, conform sursei citate.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<