Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsa de Camera Deputaţilor

Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsa de Camera Deputaţilor

Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsa de Camera Deputaţilor

by July 2, 2014 0 comments

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban. Votul a fost secret cu bile, informeaza Mediafax.

S-au înregistrat 198 de voturi ”împotriva” solicitării de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Holban şi doar 96 de voturi ”pentru”.

Deputatul UNPR Titi Holban a susţinut, miercuri, în plenul Camerei, în timpul dezbaterii cererii privind încuviinţarea arestării sale preventive, că este nevinovat, că nu reprezintă un pericol public şi că de votul deputaţilor depind cariera şi soarta lui ca om.

El le-a cerut deputaţilor să analizeze situaţia “omeneşte” sau chiar “dumnezeieşte”, arătând că oricare dintre deputaţi poate fi în această situaţie.

“Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune «atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie»”, a afirmat Holban.

“Prin prisma funcţiei pe care o deţin mi-am îndeplinit în mod corect şi onest datoriile ce-mi revin şi nu am atras niciodată atenţia asupra unor fapte, niciodată nu am luat sau dat vreo sumă de bani pentru a interveni pe lângă un coleg sau funcţionar din instituţiile publice. Cum toţi mă cunoaşteţi, aşa cum am şi onoarea de a vă cunoaşte. Nici eu şi nici dumneavoastră nu cred că reprezentanţi vreun pericol public pentru ordinea şi liniştea publică”, şi-a citit Holban mesajul, poticnindu-se de câteva ori.

El a arătat că este la dispoziţia organelor abilitate şi nu crede că ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului.

“Solicitarea încuvinţării arestării preventive aderesată către dumneavoastră nu reprezintă un element concret care să ducă la ideea că m-aş fi implicat în vreun fel în derularea cercetărilor. Sunt la dispoziţia organelor abilitate şi voi colabora prin toate mijloacele legale în aflarea adevărului. Nu cred însă că ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului”, a spus Titi Holban.

El a spus că, prin funcţia publică prin care o îndeplinesc, deputaţii “sunt mereu expuşi ” la “astfel de situaţii nedorite”.

“Prin funcţia publică pe care o îndeplinim, suntem mereu expuşi la astfel de situaţii nedorite, orice persoană de rea credinţă poate vehicula numele nostru în diverse cercuri sau în faţa unor apropiaţi care au probleme cu legea, fără ca noi să avem cunoştinţă şi fără să facem astfel de demersuri”, a mai spus Titi Holban.

Comisia juridică a Camerei a respins luni cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi “pentru”, 9 “împotrivă” şi 2 abţineri.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. Şi în celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.