„Traian Basescu este in competitie cu Victor Ponta pentru functia de mincinos sef„ sustine Vasile Blaga

„Traian Basescu este in competitie cu Victor Ponta pentru functia de mincinos sef„ sustine Vasile Blaga

„Traian Basescu este in competitie cu Victor Ponta pentru functia de mincinos sef„ sustine Vasile Blaga

by July 10, 2014 0 comments

Presedinte PDL, Vasile Blaga, i-a transmis joi sefului statului, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu este frumos sa-l concureze pe Victor Ponta la “functia de mincinos-sef” cu privire la evenimentele politice din vara anului 2012: “Ii transmit domnului presedinte ca nu este frumos sa-l concureze pe Victor Ponta la functia de mincinos-sef. Sper ca nu este prevazuta in pactul de coabitare sustinerea reciproca a minciunilor. In context, este surprinzator faptul ca presedintele Basescu spune astazi aceleasi minciuni sustinute de premierul Ponta in urma cu numai doua zile referitoare la modul in care s-au desfasurat lucrurile in vara anului 2012”.

Blaga ii mai transmite presedintelui ca PDL a inteles perfect mesajul “Adio, PDL!”, pe care Traian Basescu l-a adresa in martie 2013: “Noi mergem pe drumul nostru, dupa cum dansul ar trebui sa mearga pe drumul sau alaturi de Elena Udrea si partidul sau. Ce face in continuare nu-i garanteaza decat un final de mandat lipsit de eleganta si tact. Celor de buna credinta, printre care presedintele Basescu nu pare ca se regaseste in acest moment, le transmit ca proiectul unificarii dreptei nu are drept obiectiv doar castigarea presedintiei Romaniei in acest an. O astfel de intelegere ar denota o viziune ingusta. Un mare partid de dreapta trebuie facut pentru Romania si ca singura contrapondere serioasa la PSD pentru anul electoral 2016 si mai departe”, a aratat presedintele PDL, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat ca revocarea sa din functia de presedinte al Senatului in data de 3 iulie 2012 a fost decisa de plen, la solicitarea reprezentantilor USL, formulata intr-o sedinta de Biroul Permanent, care s-a desfasurat in absenta sa: “Ii amintesc domnului Basescu ca am atacat revocarea din functie la Curtea Constitutionala, cum de altfel am facut de fiecare data cand s-au luat decizii neconforme cu Legea Fundamentala. De asemenea, ii amintesc ca revocarea presedintelui Senatului a fost un episod al atacului impotriva institutiilor statului de drept, la fel ca si revocarea presedintelui Camerei Deputatilor, schimbarea din functie a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial si suspendarea sefului statului”, a explicat Blaga.

Pentru toate aceste fapte concrete, spune liderul PDL, exista documente, stenograme ale institutiilor, pe care le poate consulta orice persoana doritoare de adevar, si nu de intoxicari ieftine si reevaluari imorale, in functie de interesul politic de moment.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.