Tribunalul Bucuresti: Inculpatul Nicusor Constantinescu a incalcat cu rea credinta obligatia de a nu parasi tara

Tribunalul Bucuresti: Inculpatul Nicusor Constantinescu a incalcat cu rea credinta obligatia de a nu parasi tara

Tribunalul Bucuresti: Inculpatul Nicusor Constantinescu a incalcat cu rea credinta obligatia de a nu parasi tara

by July 30, 2014 0 comments

Tribunalul Bucuresti a publicat motivarea pentru arestarea preventiva a presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, aflat in SUA si dat in urmarire international.

“Inculpatul, desi avea cunostinta despre existenta unui proces penal in care este acuzat de savarsirea presupuselor infractiuni, pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, totusi incepand cu data de 2 iulie 2014, inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, obligatia de a nu parasi tara, precum si celelalte obligatii impuse inculpatului de catre Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala”, potrivit motivarii deciziei de arestare.

In cadrul documentului citat, judecatorul mentioneaza ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei.

“Reaua-credinta de care a dat dovada inculpatul in incalcarea obligatiilor impuse in sarcina sa reiese, fara indoiala, din atitudinea acestuia, inculpatul nefacand nimic altceva decat sa sfideze constant organele judiciare, intelegand sa incalce in mod flagrant obligatiile impuse in sarcina sa, fara nicio justificare. (…) Se mai remarca faptul ca la dosarul cauzei nu exista vreun inscris care sa emane de la un medic, prin care sa se constate in mod neechivoc necesitatea imperativa ca inculpatul sa ramana pe teritoriul Statelor Unite ale Americii in vederea efectuarii tratamentului medical”, conform motivarii instantei.

In cadrul aceluiasi document, judecatorul nu neaga gravitatea bolii de care sufera Constantinescu, insa magistratul remarca faptul ca presedintele CJ Constanta are posibilitatea de a primi ingrijiri inclusiv in reteaua spitalelor din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York.

Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta instanta urmeaza sa ia in discutie dosarul in 5 august,

Data fiind decizia luata de Tribunalul Capitalei, Politia Romana a emis un nou mandat international de arestare pe numele lui Constantinescu.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, din nou, arestarea lui Constantinescu, dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Procurorii DNA au inaintat aceasta cerere la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce in presa au fost difuzate imaginile cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, preluate de pe internet.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.