Calin Popescu Tariceanu a pus bazele unui nou partid liberal. Istoria zbuciumata a acestei formatiuni se repeta

Calin Popescu Tariceanu a pus bazele unui nou partid liberal. Istoria zbuciumata a acestei formatiuni se repeta

Calin Popescu Tariceanu a pus bazele unui nou partid liberal. Istoria zbuciumata a acestei formatiuni se repeta

by August 3, 2014 0 comments

PNL se rupe din nou, dupa ce in ultimii 24 de ani dupa Revolutie, acest partid a suferit numeroase sincope. Cea mai veche formatiune politica din Romania s-a confruntat de la infiintare, din 1884, cu multiple dezintegrari, cu crearea de grupuri politice noi, toate intitulate liberale. Insusi Tariceanu a facut parte prin anii ’90 din PNL AT sau PL’93, care apoi s-a intorc in partidul mama.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), el precizand, ulterior, in fata delegatilor veniti la Congres, ca acest vot ii da speranta si increderea ca va ajunge si presedintele Romaniei, transmite Mediafax.

“In ceea ce ma priveste, votul dumneavoastra imi da speranta si incredere ca voi ajunge presedintele Romaniei si voi ajunge sa-i reprezint pe toti romanii ca un presedinte care isi intelege misiunea, o misune dificila, de responsabilitate, care inseamna a realiza coeziunea la nivelul societatii, de a aduna energii in jurul unui proiect maret care sa ne faca mai mandri si mai demni￯, a mai spus Tariceanu.

El si-a mai declarat si convingerea ca echipa PLR va reusi sa dea primul presedinte liberal al Romaniei.

“Dragi colegi, toti cei care suntem azi aici pe scena si am fost alesi de dumneavoastra am primit un vot de incredere, un vot pe care eu il intepretez intr-un mod foarte simplu si clar: ne-ati mandatat sa ducem mai departe liberalismul in Romania si va multumim”, a spus Tariceanu, in debutul discursului sau.

El a precizat ca isi doreste ca echipa aleasa in fruntea partidului sa reprezinte liberalismul in fata tuturor romanilor.

Ora 14:02 Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte al Partidului Liberal Reformator, cu 1147 de voturi “pentru”, in cea de a doua zi a congresului, anunta posturile de stiri.

Potrivit Agerpres, au votat 1180 de delegati, dintre care 1167 au votat pentru candidatura lui Calin Popescu-Tariceanu, restul voturilor fiind anulate.

Tariceanu a fost singurul candidat inscris pentru aceasta functie.

De asemenea, au fost alesi, prin vot secret, cei 19 vicepresedinti ai PLR, functii pentru care s-au inscris 19 candidati.

Acestia sunt: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, deputat Steluta Cataniciu, senatorul Petru Ehegartner, deputat Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, deputatul Guran Virgil, senatorul Sorin Iliesiu, deputatul Nicu Marcu, Marius Mateescu, senator Nasta Nicolae, deputatul Ion Pargaru, Paun Dan, Ovidiu Szilagi, Mihai    Stanisoara, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Utiu.    Pentru functia de membru in Biroul Politic Central s-au inregistrat 36 de candidaturi. Primii 27 clasati vor fi membri plini, iar ceilalti supleanti.

PLR reprezinta un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si Partidul National al Mediului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.