Codrut Seres: Iohannis minte. Eu l-am condus la Dan Voiculescu, la Grivco

Codrut Seres: Iohannis minte. Eu l-am condus la Dan Voiculescu, la Grivco

Codrut Seres: Iohannis minte. Eu l-am condus la Dan Voiculescu, la Grivco

by August 31, 2014 0 comments

În cursul zilei de sâmbătă, jurnaliştii evz.ro au primit un email. Succint:
” Johannis minte. Am fost de față când s-a întâlnit cu Voiculescu la GRIVCO. Voiculescu e un om puternic. Nu l-ar fi numit premier al coaliției GRIVCO dacă nu-l vedea și nu avea garanții. Nu înțeleg jocul lui Johannis, dar se face de râs. Am fost prea mulţi prezenți acolo”.

Jurnalistul Dan Andronic l-a contactat pe autorul mesajul şi a avut o discuţie cu el:

Dan Andronic : Repet! Vorbim de momentul 2009 și de locația GRIVCO…

Martor Ocular : Da. Fuseseră mai multe întâlniri acolo. Una cu Mircea Geoană, alta cu Crin Antonescu, iar între timp Antonescu se înțelesese cu Geoană pe soluția Iohannis. Veniseră împreună la Dan Voiculescu să-l convingă să-i susțină. Din punct de vedere politic și mediatic.

D.A. : Și Klaus Iohannis a venit la GRIVCO?

M.O. : Iohannis a venit la întâlnire. Dan Voiculescu acceptase propunerea și ceruse să discute cu el.

….

M.O. : N-am participat la întâlnire! Dar eu l-am primit la intrarea în sediu GRIVCO, ne-am strâns mâna, ne-am salutat și l-am condus în încăperea în care se afla Dan Voiculescu.

“Aceasta este prima parte a discuției pe care am avut-o preț de câteva minute cu Codruț Sereș. El este martorul ocular al acestei întâlniri, personaj care la acel moment era unul din oamenii de încredere al lui Dan Voiculescu”, precizează în articol Dan Andronic.

Sereş a lucrat la grupul de firme Grivco al lui Dan Voiculescu şi în anul 2001 s-a înscris în PUR. A deţinut funcţiile de şef al departamentului profesional de dezvoltare proiecte – în 2002, secretar general – în 2003, vicepreşedinte al PUR – în 2004. Tot în 2004 a fost desemnat candidatul PUR pentru funcţia de preşedinte al României dar, ca urmare a noii alianţe a partidului cu PSD, s-a renunţat la candidatura acestuia. Din 2005, PUR s-a transformat în Partidul Conservator şi Sereş este membru al acestui partid. În acelaşi an 2004, a devenit senator de Maramureş şi, în 2005- Ministru al Economiei şi Comerţului în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, până în 2008. În anul 2009 s-a început urmărirea penală împotriva lui în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Sereș a fost numit președinte al Intact în 2010. Ulterior, a trecut în Consiliul de Administrație al companiei. Sereș a fost și în Consiliul de Administrație al Editurii Intact (care editează Jurnalul Național) până în mai 2011. S-au despărțit în aprilie 2013.

Reacția lui KLAUS IOHANNIS

“În România, libertatea de exprimare este garantată, dar constat că a minți este la fel de liber. Domnul Codruț Sereș nici nu știe cum arăt de aproape, dar eu știu din informațiile apărute în presă că este prietenul domnului Dan Voiculescu. Mai știu că domnul Codruț Sereș a fost condamnat de instanță la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Hidroelectrica”.  Eu aștept în continuare de la domnul Victor Ponta să prezinte public acele dovezi certe că am fost la Grivco. Nu există aceste dovezi pentru că nu a existat o asemenea întâlnire.  Îl rog pe domnul Victor Ponta să nu își irosească timpul încercând să găsească tot felul de persoane compromise care să mintă in numele lui. Îi reamintesc premierului că are de guvernat o țară pe care a adus-o în recesiune economică tocmai pentru că și-a ocupat timpul doar cu intrigi, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă România”, se arată într-un comunicat al președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Iohannis: Ponta minte când spune că am fost la Grivco în 2009

Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco”, a spus Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.