Premierul Victor Ponta va participa la Zilele Orasului Negresti Oas/ Minciunile deputatei Andreea Paul

Premierul Victor Ponta va participa la Zilele Orasului Negresti Oas/ Minciunile deputatei Andreea Paul

Premierul Victor Ponta va participa la Zilele Orasului Negresti Oas/ Minciunile deputatei Andreea Paul

by August 21, 2014 0 comments

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a confirmat marti, în cadrul unei conferinţe de presă, prezenţa primului ministru al României şi preşedinte naţional al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi a vicepremierului şi preşedinte executiv naţional al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în judeţul Satu Mare. Liviu Dragnea va sosi sâmbătă, urmând să predea în mod simbolic cheile pentru noile microbuze şcolare, după care va anunţa noile sume alocate pentru dezvoltarea infrastructurii judeţene, potrivit Gazeta de Nord-Vest.

Tot sâmbătă, de la ora 18.30, Liviu Dragnea va pune piatra de temelie pentru noul sediu al Primăriei Tăşnad, lucrările fiind preluate în totalitate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Primul ministru Victor Ponta va ajunge duminică în judeţ, urmând ca alături de Liviu Dragnea să participe la Zilele Oraşului Negreşti-Oaş. “Încă o dată o spun şi sunt ferm convins că în toamnă România va avea un preşedinte român, în primul rând, ortodox, din cadrul PSD şi îl va chema Victor Ponta”, a precizat Mircea Govor.

Mircea Govor a confirmat vizita
Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a descris programul vizitei pe care primul ministru al României şi preşedinte naţional al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi vicepremierul şi preşedinte executiv naţional al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, o vor face în judeţul Satu Mare. Cei doi înalţi oficiali vor participa la mai multe evenimente în municipiul Satu Mare, oraşul Tăşnad, oraşul Negreşti-Oaş şi, posibil, în comuna Turţ. “Am deosebita plăcere şi onoare să anunţ locuitorii judeţului şi ai municipiului Satu Mare că sâmbătă şi duminică vom avea musafiri de marcă, cei mai importanţi oameni din statul român, pentru mine, bineînţeles, dar şi pentru cetăţenii judeţului Satu Mare. Este vorba despre primul ministru al României, Victor Ponta, şi vicepremierul României, Liviu Dragnea. Domnul Liviu Dragnea va veni sâmbătă şi va înmâna pe platoul de la Consiliul Judeţean cheile pentru microbuzele şcolare care au fost repartizate judeţului nostru. După care va favea loc semnarea celor 53 de contracte cu noile obiective pentru judeţul Satu Mare. Este o vizită de lucru prin care se aduce plus-valoare judeţului Satu Mare. De fapt, domnul vicepremier va anunţa în cursul zilei de sâmbătă alocarea unei alte sume de bani pentru infrastructura judeţului Satu Mare, faţă de ceea ce s-a dat anul acesta. Se dau 25 de milioane de lei şi se va mai suplimenta, dar suma va fi anunţată exact sâmbătă. După care, la 18.30, se va pune piatra de temelie la noua clădire a Primăriei Tăşnad. Ministerul Dezvoltării a preluat finanţarea integrală a noii clădiri a Primăriei Tăşnad. Aşa că, tăşnădenii, în cel mai scurt timp, sper în câteva luni, să aibă o primărie nouă. Iar duminică, domnul vicepremier Liviu Dragnea, împreună cu premierul României, Victor Ponta, vor participa la Zilele Negreştiului”, a declarat Mircea Govor.

Replică pentru opoziţia politică
Liderul social-democrat a ţinut să dea o replică după ultimele declaraţii ale deputatului Andreea Paul. Mircea Govor a precizat că nu îşi reproşează nimic din ceea ce a făcut până în prezent, declarându-se mândru de tot ceea ce a obţinut în această viaţă. În schimb, preşedintele PSD a ţinut să taxeze maniera în care unii oponenţi politici ar fi ajuns în posturile pe care le ocupă. “Andreea Paul Vass spunea că mint când afirm anumite lucruri. A început prin a spune că <<La Mircea>> dezinformează, bătând apropoul la localul meu La Mircea. Eu vreau să vă spun că La Mircea a fost un brand, a fost un lucru de care mie nu mi-a fost ruşine şi mi-a făcut cinste la vremea respectivă. A fost o activitate de care eu sunt mândru. Dar mai bine <<La Mircea>> decât, spre exemplu, <<La Stolojan>> sau <<La dragă Stolo>>. Sunt mândru de ceea ce am făcut în viaţa mea şi nu îmi reproşez absolut nimic. Ba, mai mult, îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la acest nivel în politica sătmăreană şi, bineînţeles, membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Sunt pe picioarele mele, fără să mă prostituez şi fără să port geanta nimănui. Acesta este un merit, după părerea mea”, a arătat Mircea Govor.

Mai mult, liderul social-democrat a declarat că suportul majorităţii electoratului român este sugestiv, sătmărenii investindu-şi încrederea atât în el cât şi în PSD. “Dacă am ajuns aici înseamnă că sunt oameni care au încredere în mine şi în partidul pe care îl conduc la nivel judeţean. De aceea am cele mai multe voturi din electoratul românesc la europarlamentare, de aceea am câştigat Colegiul 2 cu PSD, cu atâţia contracandidaţi. Lumea îşi dă seama că facem ceea ce trebuie să facem pentru judeţul Satu Mare”, a declarat Mircea Govor.

“Să ajuţi biserica este un lucru normal, de suflet!”
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a ţinut să taxeze maniera în care deputatul Andreea Paul şi-ar fi făcut un titlu de glorie din alocarea unor fonduri pentru anumite lăcaşuri de cult, Mircea Govor precizând că sprijinirea bisericilor este un fapt cu care nu ar trebui să se laude nimeni, constituind un lucru normal. Govor a dat exemplul său şi al Consiliului Judeţean, care au ajutat peste 300 de biserici dar nu au ieşit în faţă cu acest lucru. “În momentul în care îţi faci un titlu de glorie din a da bani la biserici, mi se pare o ruşine şi o bătaie de joc faţă de cetăţeni. Eu, personal, sau Consiliul Judeţean, am dat la 300 de biserici din judeţul Satu Mare sume importante de bani. Dar nu am ieşit în faţă niciodată. Am văzut că anumite biserici din zona Oaşului au primit bani pe alte filiere, prin doamna deputat (Andreea Paul, n.red.). La ea mă refeream, că nu e frumos să îşi facă un titlu de glorie. Să dai bani la biserici este un lucru normal, un lucru firesc, care trebuie să se întâmple. Să ajuţi biserica este o onoare şi este un lucru de suflet”, a declarat Mircea Govor.

Liderul social-democrat a ţinut să dea exemplul deputatului PSD Octavian Petric sau al deputatului UDMR Erdei Istvan, care au direcţionat la rândul lor fonduri către diferite lăcaşuri de cult, dar care nu s-au lăudat. “Şi faţă de aceşti bani trebuie să se facă anumite precizări. Cei care sunt în Comisia de buget, mă refer la parlamentari, au la dispoziţie circa 100.000 de euro, care se dau prin Ministerul Culturii şi aşa ajung la anumite biserici. Şi Octavian Petric a dat şi Erdei Istvan, dar nu l-am văzut pe niciunul să iasă public că au dat bani”, a conchis Mircea Govor. Cât despre Autostrada Ţării Oaşului, Mircea Govor a fost scurt şi tranşant: “Se făcea referire la Autostrada Oaşului 109 L. La 109 L nici cât negru sub unghie nu a avut merit Andreea Paul Vass. Să se înţeleagă foarte clar: parlamentarii din opoziţie nu au pârghii. Restul e gargară!”

Clarificări pentru normalitate
În ceea ce priveşte aşa-zisul proces intentat de către Andreea Paul împotriva lui Mircea Govor, liderul PSD a precizat că a ales să plătească onorariul avocatei deputatului şi de a renunţa la un eventual proces. Şi asta pentru că, susţine Mircea Govor, nu se ceartă cu femeile. Mai mult, Mircea Govor a arătat că oricum nu a fost vinovat, în condiţiile în care, spre exemplu, Gazeta de Nord-Vest a câştigat procesul cu Andreea Paul. “Recunosc că am dat o mie de euro avocatei doamnei Vass ca să terminăm procesul la care, mă rog, a apelat dânsa. Eu am considerat de cuviinţă să nu intru în conflict cu o femeie, eu respect femeile. Eu nu mă cert, judec sau mă bat cu femeile. Am preferat să renunţ eu la proces. Dar dacă tot discutăm de acest lucru, să vă spun că ea a pierdut procesul cu Gazeta de Nord-Vest, în care am fost şi eu. Deci, eu nu am avut nicio problemă. Iar dacă eu i-am plătit avocata, eu am vrut să nu mă judec cu nimeni, să nu fac circ, din respect pentru o femeie”, a arătat Mircea Govor.

“Înţelegere nerespectată”
Preşedintele PSD Satu Mare a ţinut să remarce că deşi Andreea Paul ar fi propus un pact de neagresiune, tocmai ea nu ar fi respectat înţelegerea, prin atacuri repetate la adresa lui Mircea Govor, Victor Ponta şi Aurelia Fedorca. “Eu am avut cu ea o înţelegere pentru a nu ne mai ataca. De fapt, ea mi-a spus: <<Cât sunt în politică nu te mai atac căci cu tine nu este bine de a avea discuţii>>. Şi eu i-am spus că este în regulă. Dar când am fost în concediu, şi a spus că eu şi cu Ponta suntem doi politicieni rataţi, să mă scuzaţi, nu puteam să rămân indiferent. După care o atacă pe primăriţa noastră din Negreşti. O rog din suflet, dacă poate să ajute cu ceva Satu Mare, poate să o facă. În primul rând, să îi lase pe oameni în pace, să nu mintă, să nu tot vină cu circ şi cu jigniri la adresa unuia sau altuia, pentru că, vă spun sincer, sătmărenii s-au săturat de circ de pe vremea altui parlamentar care, har Domnului, încet-încet scăpăm de el”, a conchis Mircea Govor.

“Sunt atacat pe nedrept”
Mircea Govor a ţinut să îi dea o replică şi consilierului judeţean Adrian Cozma, care l-ar fi atacat pe nedrept. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean i-a recomandat consilierului Cozma să fie mai atent la şedinţele forului judeţean pentru a nu mai dezinforma opinia publică. “Am văzut că Adrian Cozma zice pe nedrept că eu spun minciuni. Dar eu sunt un om hotărât şi nu mint. A spus că mint vizavi de drumul din zona Codrului: Satu Mare – Homoroade – Solduba – Hodişa – Socond – Răteşti! Înseamnă că în timpul şedinţelor nu este la servici, nu este în Consiliul Judeţean. Noi în Consiliul Judeţean hotărâm toate aceste investiţii. Şi el a ridicat mânuţa atunci când s-a votat să se facă drumul la Homoroade. Dar văd că are memorie scurtă. Îmi pare rău că m-a făcut mincinos şi pentru acest lucru îi transmit să nu mai fie obraznic, pentru că dacă va fi obraznic, în general, tinerii fără experienţă şi pornesc în politică tot pe minciună, pe circ, nu ajung departe”, a încheiat Mircea Govor.

Mircea Govor a arătat în finalul conferinţei de presă mai multe poze în care deputatul Andreea Paul s-a imortalizat sub un indicator cu denumirea “Bobota”. Gestul vine ca urmare a declaraţiei deputatului Andreea Paul, care a negat că ar avea origini în localitatea Bobota, judeţul Sălaj.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.