Parchetul General s-a autosesizat in cazul lui Robert Turcescu

Parchetul General s-a autosesizat in cazul lui Robert Turcescu

Parchetul General s-a autosesizat in cazul lui Robert Turcescu

by September 23, 2014 0 comments

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat marti ca Parchetul nu a declansat o ancheta in cazul lui Robert Turcescu, dar se evalueaza daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, scrie Agerpres.

Intrebat, la sediul CSM, daca Parchetul a declansat o ancheta in cazul lui Turcescu, seful Ministerului Public a raspuns: “Nu. (…) Evaluam imprejurarile si situatia si va asigur ca in momentul in care vom lua o decizie va vom comunica.  Noi evaluam daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala”.

Procurorul general a precizat, intrebat daca este necesara o confirmare a Ministerului Apararii legat de ceea ce a spus Robert Turcescu, ca pentru a fi sesizat Parchetul nu trebuie sa confirme ‘nimeni nimic’ intr-o faza preliminara. Nitu a negat ca ar fi avut o corespondenta cu MApN.

“Evaluam imprejurarea si situatia creata si daca aceasta situatie este de natura sa constituie sau sa ne duca pe noi la concluzia ca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei infractiuni ne sesizam, daca nu, nu ne sesizam’, a explicat el.

Seful Ministerului Public a spus ca nu poate sa faca o durata a evaluarii in acest caz.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<