Care sunt şoferii cei mai afectaţi de scumpirea masivă RCA

Care sunt şoferii cei mai afectaţi de scumpirea masivă RCA

Care sunt şoferii cei mai afectaţi de scumpirea masivă RCA

by October 22, 2014 0 comments

Prima anuală plătită pentru poliţa obligatorie de răspundere civilă auto a crescut, în medie, în ultimele două luni, cu 13% la nivelul celor mai reprezentantive oraşe din România. Campioanele absolute ale scumpirilor sunt Sibiul, Suceava, Timişoara şi Craiova, potrivit Economica.net.

Dacă mâine decid să-şi facă o asigurare RCA pe o perioadă de un an, şoferii din Sibiu vor plăti cu 33% mai mult decât la 1 august, arată calculele ECONOMICA.NET bazate pe datele brokerilor de specialitate. Oraşul din centrul ţării a experimentat şi cea mai importantă creştere de preţ în perioada amintită. Îi urmează Suceava (20%), Timişoara şi Craiova cu câte 15%. Conducătorii auto din Iaşi se pot declara fericiţi pentru că în oraşul lor prima pentru RCA a crescut cu doar 2%. Calculul ECONOMICA.NET a avut în vedere un şofer de 35 de ani care conduce un autoturism Dacia Logan nou cu motor pe benzină, o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi 105 cai puterea. Valorile prezentate reprezintă cel mai mic preţ pentru RCA din oraşele respective.

Luna şi scumpirea. Tinerii, loviţi în plin

De altfel, poliţa RCA s-a scumpit constant de la începutul acestui an. În ultimele şase luni, mai ales în cazul tinerilor sub 30 de ani. Concret, în acest moment, un tânăr de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai va plăti cel puţin 1.400 de lei pe asigurarea obligatorie.  Această sumă este însă valabilă doar în cazul Astra Asigurări, întrucât toate celelalte societăţi de asigurare cotează la peste 2.000 de lei. Astfel, al doilea cel mai bun preţ din piaţă este cel oferit de City Insurance, care vinde cu 2.100 de lei, urmat de Asirom care cotează la 2.200 de lei. Euroins, societate care vindea tradiţional la cele mai mici preţuri a făcut un pas mare în spate, cel puţin în ceea ce priveşte tinerii. Societatea cu acţionari bulgari are cele mai mari preţuri ajungînd şi la 3.900 de lei, în cazul tinerilor din Constanţa.

Citeşte mai departe pe Economica.net
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.