Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu află dacă vor fi ARESTAŢI pentru 30 de zile

Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu află dacă vor fi ARESTAŢI  pentru 30 de zile

Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu află dacă vor fi ARESTAŢI pentru 30 de zile

by October 28, 2014 0 comments

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, primarul din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae au fost aduşi cu duba, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Cei patru au venit încătuşaţi, doi câte doi: Dorin Cocoş legat de Gabriel Sandu şi Pinalti de Dumitru Nicolae, zis Niro.

Dorin Cocoş, fostul şot al Elenei Udrea, a fost reţinut luni seara pentru 24 de ore, după ce a fost audiat o zi întreagă de procurorii DNA. Dorin Cocoş este acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă. Mai exact, afaceristul ar fi fost intermediarul unor sume de bani pentru prelungirea licenţelor Microsoft, care au ajuns la înalţi demnitari. Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 9 milioane de euro şpagă.Tot luni noaptea a fost reţinut şi primarul municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, cunoscut drept Pinalti. Şi el este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Prin firmele lui Pinalti era distribuită o parte din mită. Totul s-a făcut în schimbul unei sume de peste 4 milioane de euro.

Reţinerea celor doi este o grea lovitură pentru Elena Udrea şi Traian Băsescu. “Cred că nu există o surpriză pentru cetăţenii României să afle că între politicieni şi oamenii de afaceri există tot felul de legături ascunse care înseamnă afaceri care se fac împreună”, a declarat Elena Udrea, preşedintele PMP.

După 14 ore de audieri, procurorii DNA l-au reţinut şi pe omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro.

Şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi luat milioane de euro drept mită în perioada în care a fost ministru.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurorii DNA a reieşit că există suspiciunea că “contractul cadru de închiriere de licențe Microsoft, din 15.04.2004, ar fi fost încheiat condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României, şi implicit permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate”.

Potrivit DNA, “contractul cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor egale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat”.

Citeste mai departe pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.