Corneliu Dobriţoiu solicită ORNISS o anchetă în cazul mapei uitate de Băsescu

Corneliu Dobriţoiu solicită ORNISS o anchetă în cazul mapei uitate de Băsescu

Corneliu Dobriţoiu solicită ORNISS o anchetă în cazul mapei uitate de Băsescu

by October 17, 2014 0 comments

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a solicitat ORNISS să cerceteze posibilul incident de securitate, generat de faptul că preşedintele Traian Băsescu a uitat o mapă cu documente secrete în sediul unei televiziuni.

Corneliu Dobriţoiu vizează emisiunea Realităţii TV în care preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe şi a prezentat moderatorului textul HG 223/2013 prin care Guvernul a secretizat numele foştilor agenţi ai SIE. Ulterior, Rareş Bogdan a spus că Băsescu a uitat mapa cu Hotărârea respectivă, inclusiv cu anexele secrete.

Dacă un document secret a fost uitat la voia întâmplării într-un spaţiu nesigur, cu posibilitatea ca persoane neautorizate să aibă acces la el, acesta se cheamă un incident de securitate“, a declarat Dobriţoiu la România TV, adăugând că incidentele de acest tip trebuie cercetate de ORNISS şi SRI.

Senatorul a anunţat că a cerut ORNISS să facă cercetări în acest caz, în condiţiile în care această instituţie este sub control parlamentar. “M-am adresat ORNISS să facă cercetări. Vinovată în acest caz este persoana ce are acces la documentele secrete de stat şi nu a asigurat păstrarea în condiţiile legii ale documentelor. Dacă se constată un incident de securitate, se poate merge până la ridicarea certificatului ORNISS“, a mai spus Corneliu Dobriţoiu.
Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.