Cum îşi petrece timpul RELU FENECHIU după gratii

Cum îşi petrece timpul RELU FENECHIU după gratii

Cum îşi petrece timpul RELU FENECHIU după gratii

by October 13, 2014 0 comments

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, povesteşte într-un interviu, pentru ziaruldeiasi.ro, cum decurge o zi în spatele gratiilor şi care a fost marele său şoc după condamnare.

Nu am fost un copil de bani gata. M-am născut într-o familie modestă, într-o comună din judeţul Bacău. Am fost învăţat de mic cu munca şi greutăţile. Nu mă sperie nici frigul, nici mâncarea la cazan şi nici condiţiile mizere de cazare. Dacă eşti puţin gospodar, poţi face din spaţiul de detenţie un loc decent.  În acest spaţiu îmi desfăşor aproape toate activităţile. Mă trezesc dimineaţa la ora 6 şi până la 7.30 fac diferite activităţi administrative şi iau micul dejun.

Apoi, mă apuc de lucru. Lucrez la mai multe invenţii, articole şi lucrări ştiinţifice. Scriu mai multe materiale pe diferite domenii, care sper să folosească dezvoltării viitoarei zone care corespunde regiunii 1 Nord-Est de astăzi. Fac sport atât în cameră, cât şi la sală sau afară, oricum, mai mult decât în libertate. Am studiat Codul Penal şi Civil, precum şi codurile de procedură, iar acum studiez codurile comentate de specialişti şi jurisprudenţa CEDO din anul 2000 până în prezent. (…)

Relu Fenechiu, mesaj din spatele gratiilor pentru Traian Băsescu

Cea mai mare parte a timpului citesc şi scriu. Odată pe săptămână, mergem la capelă, mergem la club, unde discutăm pe diverse teme legate de evenimente recente, participăm la proiecte şi programe educaţionale, multe dintre ele necesare pentru toţi cei din libertate. De două ori pe săptămână, mergem la magazin şi, în fiecare zi, o oră şi jumătate, ieşim la plimbare, unde avem posibilitatea să alergăm sau să facem diferite exerciţii fizice. Pe tot parcursul zilei, urmărim ştirile, iar seara, ne uităm la filme sau emisiuni de divertisment“, a povestit Relu Fenechiu.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.