INS: A crescut comerțul cu amănuntul. Cum este influenţată economia ţării

INS: A crescut comerțul cu amănuntul. Cum este influenţată economia ţării

INS: A crescut comerțul cu amănuntul. Cum este influenţată economia ţării

by October 2, 2014 0 comments

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut, comparativ cu perioada similară din 2013.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie—31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie—31 august 2013 a înregistrat o creștere cu 7,6% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,0%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8,4%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%), mai apare specificat în comunicatul INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie—31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie—31 august 2013, a înregistrat o creștere cu 7,6% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8,0%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Datele INS arată că Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,6%). Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) și vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

“Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă a scăzut cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-2,2%) și vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 0,3%”, se spune în comunicatul INS.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creștere cu 3,7% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,1%) și la vânzările de produse nealimentare (+5,1%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,9%.

Tot potrivit INS, “Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creștere cu 5,6% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,9%) și vânzărilor de produse nealimentare (+7,5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%”.

Sursa

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.