Iohannis se contrazice singur în privinţa ideilor economice

Iohannis se contrazice singur în privinţa ideilor economice

Iohannis se contrazice singur în privinţa ideilor economice

by October 1, 2014 0 comments

Planurile economice pe care le anunță Iohannis, odată ce va ajunge la Palatul Cotroceni, se dovedesc a fi simple vorbe în vânt. Dincolo de faptul că măsurile sunt nesustenabile, acesta a reușit performanța de a se contrazice singur la o distanță de patru luni, ceea ce dovedește că programul lui Iohannis nu a fost scris pe baza unor planuri economice, ci pe baza a ceea ce și-ar dori populația să audă, preluând modelul de la Traian Băsescu.

Luni, Klaus Iohannis și-a lansat proiectul de țară în care, printre multe altele, promite reducerea TVA de la 24% la 19%. Pe 16 mai, în campania pentru alegerile europarlamentare, PNL a lansat documentul intitulat „Programul Economic al PNL – Economia liberală”, în care se promite reducerea tuturor taxelor și impozitelor la nivelul de 16%, deci inclusiv a TVA.

Atunci, doar reducerea TVA și a CAS, în forma propusă de peneliști, ar fi creat o gaură în bugetul de stat de aproximativ 8 miliarde de euro. Acum, principalele măsuri promise de Iohannis, dacă ar fi implementate, ar crea o gaură de „doar” 6,4 miliarde de euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.