Ministrul de externe rus: Rusia nu poate pierde Ucraina

Ministrul de externe rus: Rusia nu poate pierde Ucraina

Ministrul de externe rus: Rusia nu poate pierde Ucraina

by October 20, 2014 0 comments

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a dat de înțeles într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecut postului de televiziune NTV că Moscova va continua să intervină în afacerile interne ale Ucrainei, comentează luni publicația ucraineană Zerkalo nedeli.

‘Nu putem pierde Ucraina, pentru că Ucraina nu este acel grup de indivizi care a comis o lovitură de stat și a preluat puterea și nici naziștii, care mărșăluiesc azi la Kiev și în alte mari orașe ucrainene, unde recurg la acte de vandalism, distrug monumente și îi proslăvesc pe acoliții lui Hitler’, a declarat Lavrov.

Potrivit acestuia, ‘Ucraina este pentru noi un popor frate, cel mai apropiat, cu care avem rădăcini comune pe plan istoric, cultural, civilizațional și de percepție a lumii, ca să nu mai vorbim de limbă și literatură’.

Relațiile actuale dintre președinții rus (Vladimir Putin) și ucrainean (Petro Poroșenko) confirmă încă o dată că ‘vom găsi o cale de ieșire din criza actuală și îi vom ajuta pe frații ucraineni să ajungă la un acord asupra modului în care să-și aranjeze țara’, a adăugat el.

Citeşte mai multe pe AGERPRES

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.