Ministrul pentru Societatea Informaţională: Se vor crea 4500 de noi locuri de muncă în IT

Ministrul pentru Societatea Informaţională: Se vor crea 4500 de noi locuri de muncă în IT

Ministrul pentru Societatea Informaţională: Se vor crea 4500 de noi locuri de muncă în IT

by October 28, 2014 0 comments

Două concerne internaţionale vor veni în România fapt care va conduce la crearea unui număr de 4.500 de locuri de muncă, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, care, însă, nu a oferit detalii suplimentare pe acest subiect, transmite AGERPRES.

‘Avem un mare concern internaţional ce va veni în România şi va deschide 3.000 de locuri de muncă. De asemenea, avem un al doilea mare concern internaţional care va veni de peste Ocean şi va crea alte 1.500 de locuri de muncă. Nu vă pot oferi detalii suplimentare, deocamdată, pe acest subiect. Ce pot să vă spun este că vom stimula acest sector pentru a aloca fonduri pentru proiecte extrem de importante în formarea profesională’, a spus Cotovelea.

Ministrul pentru Societatea Informaţională a precizat, totodată, că parteneriatul public-privat reprezintă cheia privind oportunităţile în sectorul IT&C.

‘Agenda Digitală 2020 este un document extrem de important, iar indiferent ce se întâmplă cu noi, trebuie să existe predictibilitate. Nu cred că este menirea noastră de a face politici publice doar de dragul de a face ceva. România a semnat un document important cu Comisia Europeană la finele lunii august. Domeniul IT&C se pretează mult mai bine decât alte domenii la parteneriat public-privat. România a primit de la Uniunea Europeană cele mai puţine fonduri în acest exerciţiu financiar pe cap de locuitor. Acest paradox este o realitate şi ne face să găsim noi oportunităţi. Trebuie să găsim parteneriate public-private, astfel încât să avem această implementare de proiecte. Un accent deosebit îl vom pune pe dezvoltarea clusterelor şi vom acorda o atenţie deosebită modului în care acestea vor fi finanţate. Cred că anul 2015 este anul de graţie al domeniului IT&C’, a declarat Răzvan Cotovelea.

România este a şaptea ţară ca mărime din Uniunea Europeană /UE/, în privinţa populaţiei (20,12 milioane) şi a doua ca mărime din grupul noilor state membre, după Polonia.

Asociaţia Municipiilor din România /AMR/, Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software /ARIES/ şi Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii /ANIS/ organizează, marţi, conferinţa de afaceri ‘Agenda Digitală 2014-2020 – Politici europene privind sectorul IT&C’.

În cadrul evenimentului este prezentată Strategia Agendei Digitale 2014-2020, document strategic elaborat de Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ şi care are în vedere îmbunătăţirea productivităţii sectorului privat prin reducerea barierelor administrative în relaţia cu statul, dar şi dezvoltarea domeniului de IT&C din România.

Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.