Oamenii Elenei Udrea din perioada guvernarii PDL au fost retinuti in dosarul Microsoft

Oamenii Elenei Udrea din perioada guvernarii PDL au fost retinuti in dosarul Microsoft

Oamenii Elenei Udrea din perioada guvernarii PDL au fost retinuti in dosarul Microsoft

by October 28, 2014 0 comments

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro şi Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ, au fost reţinuţi în dosarul Microsoft.

Primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, a fost reţinut, marţi dimineaţă, de procurorii anticorupţie, în dosarul licenţelor Microsoft. Procurorii DNA i-au mai reţinut, luni noapte, şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro.  Toţi vor fi prezentaţi marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu propunere de arestare preventivă.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a pretins în cadrul procedurii de achiziţie a licenţelor IT, pentru a asigura unui grup de firme atribuirea contractului, foloase necuvenite de 17,5 milioane euro pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, arată Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat postat marţi dimineaţă pe site-ul instituţiei.

Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.
Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA şi va fi prezentat instanţei cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit avocatului său, Ştefan este acuzat de trafic de influenţă şi de spălare de bani.
Nicolae Dumitru a fost reţinut de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în DOSARUL MICROSOFT. Omul de afaceri este acuzat de infracţiuni de trafic de influență și spălare de bani.
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în prezenta cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Contractul cadru de închiriere de licențe Microsoft, din 15.04.2004, ar fi fost încheiat condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, contractul cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal, calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Citeşte mai multe pe RomâniaTV.net

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.