Victor Ponta refuză să-i ofere lui Traian Băsescu o locuinţă de protocol după încheierea mandatului

Victor Ponta refuză să-i ofere lui Traian Băsescu o locuinţă de protocol după încheierea mandatului

Victor Ponta refuză să-i ofere lui Traian Băsescu o locuinţă de protocol după încheierea mandatului

by October 24, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ar trebuie schimbată legea referitoare la drepturile pe care le primesc foştii şefi de stat astfel încât cei care au deja o locuinţă în proprietate să nu mai primească o alta de la stat, pe durata vieţii lor. Ponta a arătat că Traian Băsescu şi-a acordat singur o locuinţă când era primar şi nu ar mai avea nevoie, citează RomâniaTV.net.

“Sincer, cred că trebuie să modificăm legea astfel încât foştii preşedinţi care au deja o locuinţă să nu mai primească încă una de la stat. Sigur, dacă nu au, nu or să stea la hotel”, a declarat Victor Ponta, precizând că Secretariatul General al Guvernului încă nu a dat un răspuns solicitării făcute de preşedintele Traian Băsescu de a i se repartiza o locuinţă de protocol după încheierea mandatului.

Ponta a admis că o asemenea schimbare l-ar viza în primul rând pe Traian Băsescu. “Ştiu că domnul Băsescu şi-a acordat singur o locuinţă pe vremea când era primar şi poate că nu ar trebui să plătim din bani public încă una. Eu sunt prim-ministru de doi ani şi jumătate şi stau acasă la mine”, a spus Ponta.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care va ajunge preşedinte, se va muta la Vila Lac 3, premierul a răspuns: “Stau foarte bine acasă la mine. La Vila Lac 3 trebuie făcute foarte multe slujbe”, a apreciat pesedistul.

Victor Ponta a anunţat, duminică, la România TV, că preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere Guvernului prin care solicită o locuinţă de protocol după terminarea mandatului, în baza legii prin care foştii şefi de stat au dreptul la o reşedinţă.

Preşedintele Traian Băsescu are dreptul, după încheierea madatului, la o vilă de protocol, conform legii. Premierul Victor Ponta a precizat că solicitarea şefului statuklui este “în lucru”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.