Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la gazul rusesc

Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la gazul rusesc

Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la gazul rusesc

by October 31, 2014 0 comments

Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au ajuns, joi seară, la Bruxelles la un acord pentru reluarea livrărilor de gaz rusesc în această iarnă, a anunţat o sursă europeană.

Rusia, Ucraina şi UE au ajuns la un acord asupra livrărilor de gaz, a anunţat o sursă europeană.

Condiţiile acordului urmează a fi precizate de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi miniştrii energiei rus şi ucrainean, Aleksandr Novak şi Iuri Prodan, într-o conferinţă de presă anunţată de Comisia Europeană pentru ora 21.45 /20.45 GMT, potrivit Agerpres.

Soluţionarea datoriei de 3,1 miliarde de dolari se va face în două tranşe, prima imediat şi cealaltă până la sfârşitul anului, potrivit acestor surse, citate de AFP. “Ucrainenii au bani să plătească”, au adăugat aceste surse.

Acordul prevede de asemenea un preţ de 385 de dolari pentru 1.000 m3 pe toată durata contractului, care se desfăşoară din noiembrie până la sfârşitul lunii martie 2015. Plata se va face în avans pentru luna următoare. Kievul vrea garanţii absolute că acest preţ nu se va schimba pe durata contractului. Ucraina, care ar avea nevoie în total de patru miliarde de m3, a obţinut această asigurare.

Citeste mai mult …

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.