Sorin Roşca Stănescu, CONDAMNAT la 2 ani si 4 luni cu EXECUTARE în dosarul Rompetrol

Sorin Roşca Stănescu, CONDAMNAT la 2 ani si 4 luni cu EXECUTARE în dosarul Rompetrol

Sorin Roşca Stănescu, CONDAMNAT la 2 ani si 4 luni cu EXECUTARE în dosarul Rompetrol

by October 7, 2014 0 comments

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, informează România TV. De asemenea, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Aldea au fost condamnaţi la închisaore cu executare în acelaşi dosar.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, în care 12 persoane sunt acuzate de mai multe infracţiuni, printre care manipularea pieţei de capital, complicitate la delapidare şi la spălare de bani.

Pe lângă senatorul Sorin Roşca Stănescu, în dosarul Rompetrol, au fost condamnaţi şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare, Alexandru Bucşă a primit o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare, Petrică Grama – 2 ani şi 4 luni, iar Florin Aldea – 5 ani de detenţie.

Curtea de Apel Bucureşti a încheiat în 9 septembrie dezbaterile în dosarul Rompetrol, în care au fost judecaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, senatorul Sorin Roşca Stănescu, fostul ministru Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache şi Irina Mihaela Popovici. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Dinu Patriciu, care a murit în 19 august.

La ultimul termen de judecată, procurorul DIICOT a cerut să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiş şi senatorul Sorin Roşca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris, precum şi în cazul lui Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia. Procurorul DIICOT a susţinut că decizia de achitare dată în primă instanţă în cazul tuturor inculpaţilor din această cauză nu este motivată. Acesta a cerut ca Victor Eros, Gabriela Anghelache şi Alexandru Bucşă să primească pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege pentru faptele de care sunt acuzaţi, iar Petrică Grama să primească o pedeapsă cu suspendare.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodată, instanţa i-a achitat atunci şi pe ceilalţi 12 inculpaţi – Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu, Gabriela Anghelache şi Mihaela Popovici.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.