Traian Băsescu despre viitoarea reşedinţă: Cu siguranţă nu o să fiu în stradă

Traian Băsescu despre viitoarea reşedinţă: Cu siguranţă nu o să fiu în stradă

Traian Băsescu despre viitoarea reşedinţă: Cu siguranţă nu o să fiu în stradă

by October 27, 2014 0 comments

Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu are emoţii cu privire la viitoarea sa reşedinţă, la terminarea mandatului, anunţă RomâniaTV.net.

“Cu siguranţă nu o să fiu în stradă”, a precizat Traian Băsescu, duminică, după ce a avut o întrevedere cu Elena Udrea, candidatul PMP, la un restaurant din Capitală.

Preşedintele a vorbit despre disconfortul pe care l-ar cauza serviciul de pază în viaţa oamenilor care l-ar vizita, la finalul mandatului.

“Dacă mă cazez într-un hotel şi mi s-a întâmplat lucrul ăsta, nu mă simt bine deloc când văd că toţi oamenii care intră în acel hotel sunt legitimaţi, se uită ofiţerii SPP la ei, îi verifică şi aşa mai departe. Sunt nişte lucruri care îţi creează un disconfort. Spre exemplu, dacă m-aş duce în Mihăileanu, acolo dumneavoastră l-aţi prezentat ca pe o vilă, dar acolo e un bloc cu nouă familii care locuiesc. Oamenii ăia ar intra într-un proces de verificare zilnică, când intră, când iese, când le vine un musafir, când le pleacă cineva din casă, ceea ce mi-ar crea şi mie un disconfort pentru ştiu că oamenii aceia ar fi supuşi unui sistem de control care decurge din obligaţiile SPP-ului în protejarea unui demnitar. Asta este singura chestiune”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat ce va face dacă Guvernul nu îi va semna cererea de atribuire a unei reşedinţe, emisă în baza legii privind drepturile foştilor şefi de stat, preşedintele a declarat: “Cu siguranţă nu o să fiu în stradă”.

Premierul Victor Ponta a declarat acum o săptămână că preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere Secretariatului General al Guvernului pentru a-i atribui o locuinţă după ce i se va termina mandatul.

Întrebat într-o emisiune la România TV dacă a primit o cerere de la Băsescu pentru a-i atribui o reşedinţă, conform legii, Ponta a precizat că s-a primit o astfel de cerere în urmă cu două săptămâni.

“E în lucru (n.r. – cererea lui Băsescu). Probabil pentru că nu am răspuns rapid la solicitare a sărit cu ofiţerul acoperit. Nu-i acord eu, Victor Ponta, o casă, i-o acordă Guvernul în baza legii care prevede pentru foştii şefi de stat dreptul la o reşedinţă, însă eu nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă, cred că o reşedinţă normală, din câte ştiu şi domnul Iliescu şi domnul Constantinescu stau în nişte condiţii decente, dar nu… Vorbim de decenţă. Nu o garsonieră la etajul 10, dar nici palate”, a adăugat premierul, care a menţionat că preşedintele nu a vorbit cu el despre acest subiect, dar probabil că a discutat cu cei de la RA-APPS.

Citeste mai departe pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.