Victor Ponta a vorbit despre campania pentru prezidenţiale

Victor Ponta a vorbit despre campania pentru prezidenţiale

by October 30, 2014 0 comments
ponta-izvor-01-2400x1534

Mihai Gâdea: Care este cea mai mare minciună care s-a spus despre dvs în această campanie?
Victor Ponta: Cred că una dintre minciuni, promovată şi de Traian Băsescu se referea la tatăl meu, care a murit în urmă cu 22 de ani, de cancer. Şi spun de fiecare dată lui Andrei, băiatul meu, cât de mult vreau să fac pentru el, cât nu a apucat să facă tatăl meu pentru mine.
MG: Există ceva bun de preluat la contracandidaţii dvs?
VP: Nu pot să spun că am urmărit toţi candidaţii, dar inclusiv cei mai aprigi critici ai mei, de la fiecare aş putea să iau câte un lucru bun. Şi eu citesc criticile şi nu îmi pică toate bine, dar încerc să extrag ceva util din ce zice fiecare.
MG: Care a fost ziaristul critic care are dreptate?
VP: L-am invidiat întotdeauna pe Mircea Badea pentru libertatea pe care o are.
MG: Care ar fi premierul cu care aţi putea face un tandem bun?
VP: Marţi voi anunţa persoana sau persoanele cu care aş putea să lucrez, dar domnul Tăriceanu cu siguranţă ar fi o variantă foarte bună. Dar sunt mai multe variante de lucru.
MG: Veţi susţine organizarea unui referendum pentru monarhie?
VP: Categoric da. Deja ideea de monarhie nu este ceva ce aparţine unor nostalgici, sau elitelor. Este o reacţie faţă de decăderea funcţiei prezidenţiale. Cred că pe o problemă atât de importantă este important un referendum pe care oamenii să se pronunţe democratic.
MG: Cota unică, taxele vor creşte în 2015?
VP: Taxele şi impozitele le creşte sau le scade Guvernul sau Parlamentul. Ce pot să vă spun sigur despre anul 2015, cu mine premier, comparativ cu 2009. În 2009 Guvernul a cheltuit cu 10 miliarde de euro mai mult decât a avut. Ca şi când ai salariu 1.000 de lei şi cheltui 1.500 de lei. Evident că la un moment dat vine decontul. România astăzi a cheltuit exact cât a încasat. Anul viitor, pe ce am adoptat deja în documente, sunt sustenabile din taxele şi impozitele actuale.
Citeste interviul integral pe Antena3.ro
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<