Victor Ponta: PSD nu e un partid pe care un lider il „lasa” celorlalti

Victor Ponta: PSD nu e un partid pe care un lider il „lasa” celorlalti

Victor Ponta: PSD nu e un partid pe care un lider il „lasa” celorlalti

by October 28, 2014 0 comments

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României, declară, într-un interviu pentru RomaniaTV.net, că, în cazul în care nu va câştiga cursa pentru Cotroceni, îşi va depune mandatul de lider al PSD. Ponta mai spune că va fi un şef al statului care nu îşi va “lovi” premierul sau miniştrii şi speră ca Traian Băsescu să nu mai aibă niciodată un cuvânt de spus în România. 

Liviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD dacă veţi câştiga prezidenţialele. Lăsaţi PSD pe mâini bune?

PSD nu e un partid pe care un lider il „lasa” celorlalti. E cel mai mare partid din Romania si liderii sunt alesi in mod deschis, transparent, in structurile statutare.

Dosarele penale făcute pe bandă rulantă membrilor PSD vă afectează în competiţia prezidenţială?

Sustin independenta justitiei, asa cum am facut-o intotdeauna! Si cred ca lupta anticoruptie trebuie consolidata.

De ce ar trebui românii să vă voteze?

In acesti ani, am reusit, ca prim-ministru, sa pun Romania pe o directie mai buna. De la tara intrata in deriva din cauza austeritatii, anul trecut am ajuns economia cu cea mai mare crestere din UE. De la absorbtia dezastruoasa de 7%, am ajuns la peste 40%. Am dat inapoi salariile şi pensiile tăiate în 2010, am creat peste 200.000 de noi locuri de munca, am redeschis spitale si am marit bugetele pentru educatie si sanatate, am crescut salariul minim, am scazut TVA si CAS. Am scos tara din izolare si lucram, in prezent, la mari proiecte de investitii.

Am realizat toate acestea avand la Controceni un inamic hotarat sa ne blocheze fiecare miscare. Insa Romania are o nevoie de o echipa de lideri care sa o traga in aceeasi directie. Vreau si pot sa fiu presedintele care ii uneste pe romani in jurul obiectivelor comune ca natiune.

Care este principalul punct slab al contracandidatului dvs.,  Klaus Iohannis?

Am avut incredere in el, dar s-a inconjurat de cei care au taiat pensii si salarii, care i-au ingenuncheat pe romani prin masuri dure de austeritate si care au izolat Romania in Europa si in lume.

Care sunt punctele dvs forte, dar şi cele slabe în această competiţie?

Am o viziune clara si un proiect pentru Romania si vorbesc despre el in fiecare zi. E de fapt viziunea pe care am inceput s-o schitez in 2010, cand am fost ales presedinte PSD vorbind despre Romania Corecta.

Am evident si puncte slabe, as numi pe loc faptul ca uneori imi pierd rabdarea si dau raspunsuri prea „energice”. Dar imi recunosc greselile si vreau sa invat din ele.

Dacă nu câştigaţi alegerile, vă puneţi pe masă mandatul de preşedinte al PSD?

Categoric da!

Se va realiza UNIREA CU MOLDOVA în timpul mandatului dvs., dacă veţi câştiga Preşedinţia?

Unirea cu Moldova se va realiza in cadrul Uniunii Europene, si sper sa se intample in viitorul mandat prezidential. 2018 e un moment foarte important pentru noi ca natiune – 100 de ani de la Marea Unire – si un progres al Moldovei pe calea integrarii europene ar fi un mod frumos de a marca acest moment.

Îl vedeţi pe Traian Băsescu într-o funcţie publică, după încheierea mandatului de la Cotroceni?

Eu imi doresc ca Traian Basescu sa nu mai aiba niciodata un cuvant de spus in Romania. Din pacate, in aceasta cursa prezidentiala se afla vreo 3 candidati care nu ar ezita sa-l readuca in joc, in prim-plan.

Citeste mai mult departe interviul pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.