Victor Ponta, reacţie la acuzaţia că ar fi ofiţer acoperit: “Sunt numai minciuni!”

Victor Ponta, reacţie la acuzaţia că ar fi ofiţer acoperit: “Sunt numai minciuni!”

Victor Ponta, reacţie la acuzaţia că ar fi ofiţer acoperit: “Sunt numai minciuni!”

by October 14, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a calificat, marţi, la Iaşi, drept “minciuni” afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora liderul social-democraţilor a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001.

Victor Ponta a afirmat că a respectat legile ţării şi că acuzaţiile lui Băsescu sunt nefondate.

“După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării. Mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României”, a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat direct dacă a fost ofiţer acoperit, Ponta a declarat: “Sunt numai minciuni!”.

Totodată, Ponta a spus că, dacă în acest caz există indicii că a fost încălcată legea, există instituţii care să tragă la răspundere pe cel ce a făcut acest lucru: “Eu cred că există în România instituţii ale statului, justiţie cu siguranţă, care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a precizat premierul.

Referitor la acuzaţiile preşedintelui la adresa fostului şef al SIE Teodor Meleşcanu, Ponta a afirmat că Traian Băsescu îi atacă, de fapt, pe toţi contracandidaţii Elenei Udrea.

“Domnul Băsescu se exprimă într-un mod care e total inacceptabil pentru un preşedinte în funcţie la adresa tuturor contracandidaţilor doamnei Udrea. Este tot dreptul domniei sale de a susţine pe cineva. Faptul că foloseşte funcţia de preşedinte şi instituţiile pentru a susţine un candidat, este evident un mod de a nu te comporta ca preşedinte şi vă asigur că atunci când voi fi preşedinte veţi vedea că ceea ce vedem în ultimele zile şi săptămâni de la Traian Băsescu poate fi schimbat cu adevărat“, a spus premierul, adăugând că marţi, la sărbătoarea Sfintei Parascheva, la care participă la Iaşi, se va ruga şi pentru Traian Băsescu “care e tulburat, e frământat”, iar “România nu mai trebuie să depindă de tulburările şi frământările unei persoane”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.