Klaus Iohannis A ACCEPTAT dezbaterea cu Ponta

Klaus Iohannis A ACCEPTAT dezbaterea cu Ponta

Klaus Iohannis A ACCEPTAT dezbaterea cu Ponta

by November 11, 2014 0 comments

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a anunţat că participă la o dezbatere cu candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. Aceasta are loc marţi seara, la un post de televiziune.

România TV vă prezintă cele mai importante declaraţii ale celor doi prezidenţiabili, în cadrul dezbaterii care a început de la ora 20.00:

Victor Ponta (despre votul în străinătate): Scopul întâlnirii este vorba despre cum vedem echipa mea şi a domnului Johannis şi mai ales, vreau să ascultăm respect pentru toată lumea. Aseară am fost la un alt post din respect pentru telespectatori şi pentru jurnaliştii de acolo, azi am venit din respect pentru români şi pentru jurnaliştii de aici.
-Am alocat fondurile necesare pentru ca MAE să trimită oameni care să suplinească diplomaţi şi reprezentanţi ai partidelor ce ar putea lipsi. Pe 16 noiembrie, toţi cei din afara ţării vor putea să voteze şi toţi care vor respecta procedurile antifraude o vor face.
-Am în faţă un document – ştiam că mă văd cu dl. Johannis – în Germania au fost 5 secţii, conform cererii făcute de ambasadă. Câte credeţi că ar trebui să fie? oamenii care nu au putut să voteze au o cerere legitimă la BEC şi MAE să se organizeze condiţiile pentru a putea vota. Ce s-a întâmplat după aceea, o confiscare neruşinată a acestei probleme. Atunci vă citesc ce scrie ambasada noastră: “în Germania este permisă organizarea de secţii de votare doar la ambasade, consulate sau consulate onorifice”. 132 de persoane reprezentând ACL au lipsit din secţiile de votare din străinătate
Klaus Johannis: În afară de invitaia generică pentru dezbatere nu am primit nici un fel de detaliu legat de dezbatere. Domnule Ponta, aţi evitat cu mult succes să organizăm o dezbatere pe o platformă neutră. Domnul Rareş Bogdan, puneţi-mă în temă privind formatul acestei dezbateri, fiind vorba de o dezbatere cu o greutate foarte mare.
-Duminică, la 12, m-a sunat un prieten ce s-a dus să voteze la Munchen unde erau 1.000 de oameni. L-am rugat să aibă răbdare. După amiază mi-a spus că sunt 1.500, iar seara mi-a spus că la ora 21, 1.000 de oameni nu au putut votat. Domnul Ponta, aţi organizat alegerile în mod execrabil.
VP: Spuneţi-ne dv. cum trebuiau organizate alegeri
KJ: Aţi suprimat dreptul la vot al unor cetăţeni din diaspora şi la Paris şi la Londra. Aceste lucruri trebuia să le prevedeţi. Aţi ignorat cu rea credinţă alegerile şi mii de oameni au rămas afară seara, au fost bruscaţi cetăţeni români de către poliţiile altor state pentru că au cerut să voteze. Dv. trebuia să plecaţi acasă, nu dl. Corlăţean!
VP: În 2014, toţi cei care votează în diaspora completează un formular. Ce a greşit BEC a fost că a transmis ca acest formular să poată fi completat doar în faţa biroului secţiei de votare.
KJ: Trăim într-o ţară democrată, în care fiecare cetăţean are drept de vot!
VP: O lozincă!
-Dl. Meleşcanu a discutat toate măsurile pe care legea le permite. Timp de o săptămână am vrut să vorbim despre planul de ţară. Ce-i important e că în România 18.500 de secţii de vot au votat fără nici un fel de problemă, iar în diaspora vor vota toţi cei care vor să o facă. Dacă se organizează cum trebuie, toţi vor putea vota.

(Cum veţi reuşi să rezolvaţi adevăratele probleme ale românilor din diaspora?)

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<