O lansare inedita de carte: Poezia din “Insemnari volatile” ale medicului Mihai Cezar Popescu

O lansare inedita de carte: Poezia din “Insemnari volatile” ale medicului Mihai Cezar Popescu

O lansare inedita de carte: Poezia din “Insemnari volatile” ale medicului Mihai Cezar Popescu

by November 20, 2014 0 comments

Medicul Mihai Cezar Popescu isi lanseaza astazi la Bookfest un volum de poezii “Insemnari volatile”. Seful sectiei de Medicina Interna din cadrul Spitalului Clinic CF Witing s-a regasit pe sine, evadand in poezie si lirism. Nu este la primul volum, in 2002 debutand editorial cu placheta “Poeme”.

In prefata acestui volum , Liviu Grosoiu, scrie ca “din 2002, impatimitul intru ale literaturii si medicinei ( n.r. Mihai Cezar Popescu) a fost prezent sporadic in paginile catorva gazete, a continuat sa comita poezie, volumul de fata dovedind atat un act de curaj cat si o demonstratie a manierei elegant-spirituale prin care talentul poate fi strunit, lucrat cu migala de bijutier”. “Insemnari volatile” preia si prelucreaza vechiul motiv literar, oglinda. Liviu Grosoiu sustine ca “oblinda este martorul ce-l indeamna pe artist sa descifreze “vibratii de abur firav” unde se produce firesc “Dedclaratia de iubire” : “Iubita mea/trista si lina/ Trestia mea/Invaluita-n vina/Bland strecurata/in dor picurata/Undeva peste zbor/Taceri mi te-arata”. In acelasi timp, Maria Marian considera ca “prin practicarea cu eleganta, fara ostentatie, a simbilisticii, autorul invita nu numai la explorarea unui spatiu al memoriei, completat cu exercitii de imaginatie, ci provoaca si parcurgerea atenta a unui itinerar initiatic”.

Mihai Cezar Popescu s-a nascut la Pitesti, pe 19 august 1954. Tatal sau detinea doua doctorate sustinute la Paris ( drept roman si limbi clasice), iar mama sa era medic. Primele versuri le publica in 1969 in revista de tineret “Phoenix”. Studiile liceale le urmeaza la Colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti, apoi urmeaza cursurile Facultatii de Medicina. In perioada facultatii publica versuri in publicatiile studentesti si traduce din literatura clasica franceza, germana si engleza. De-a lungul anilor a fost un apropiat al unor mari scriitori precum Constantin Toiu, Emil Manu, George Balaita, Alexandru Ivanescu, Marin Sorescu, Traian Cosovei. In perioada 1997-2004 publica in revista de cultura “Logos”, sub egida Fundatiei pentru Cultura Universala “Noua Junime”. Publica primul volum de poezie intitulat “Poeme”, apoi in 2006 apare romanul “El-fosnetul bland al clipei”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.