Titus Corlăţean şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Titus Corlăţean şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Titus Corlăţean şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

by November 10, 2014 0 comments

Titus Corlăţean a DEMISIONAT din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, informează RomâniaTV.

Decizia lui Titus Corlăţean de a-şi depune mandatul vine ca urmare a criticilor privind organizarea primului tur al alegerilor prezindetiale 2014 în străinătate. La sfarsitul saptamanii au avut loc mai multe proteste, atat in tara cat si in strainatate, prin care românii au cerut alegeri libere si cresterea numarului de sectii de votare pentru romanii din Diaspora.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut de mai multe ori demiterea “imediată” a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pe motiv că acesta a dezinformat în legătură cu votul românilor în străinătate şi a dorit să îi împiedice pe românii din diaspora să îşi exercite dreptul constituţional de a vota.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a luat notă de poziţia Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul constituţional de a vota.

Traian Băsescu afirmă că Titus Corlăţean a dezinformat atunci când a afirmat că nu poate mări numărul secţiilor de votare din străinătate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.