Victor Ponta si-a impus punctul de vedere: congres in luna martie

Victor Ponta si-a impus punctul de vedere: congres in luna martie

Victor Ponta si-a impus punctul de vedere: congres in luna martie

by November 27, 2014 0 comments

Conducerea PSD are astăzi prima şedinţă după eşecul de la alegerile prezidenţialele din 16 noiembrie. Liderii de la centru şi şefii de filiale s-au întrunit, de la ora 12.00, la sediul PSD din Kiseleff pentru a face o analiză a ceea ce s-a întâmplat în turul al doilea şi a lua decizii privind organizarea unui Congres extraordinar şi restructurarea Guvernului. Deşi părerile erau împărţite, Victor Ponta şi-a impus punctul de vedere: Congresul va fi convocat în luna martie a anului viitor. Totodată, în şedinţă urma să fie discutată excluderea din partid a patru social-democraţi: Robert Negoiţă, Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană.

Şedinţa Comitetul Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD ar putea fi una destul de tensionată, având în vedere poziţiile contradictorii care s-au conturat, după pierderea alegerilor prezidenţiale, în care s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, şeful campaniei electorale, ieşirea de la guvernare sau organizarea cât mai rapidă a unui congres extraordinar în care să se aleagă o nouă conducere a partidului.

Potrivit România TV, între Ioan Rus şi Ion Iliescu a avut loc un schimb dur de replici. Rus ar fi sugerat că din cauza lui Iliescu imaginea lui Victor Ponta este asociată cu comunismul, ceea ce i-a atras voturi negative la alegerile prezidenţiale.

Social-democraţii au decis de asemenea că nu este oportun să plece de la guvernare, chiar şi fără sprijinul UDMR.

Conform unor surse din partid, în CExN s-a decis convocarea Congresului PSD în luna martie a anului viitor.

Victor Ponta a transmis colegilor din PSD un mesaj privind nevoia de unitate a partidului, subliniind că nu vrea să trăiască aceleaşi momente ca în 2005 şi 2010, când PSD şi-a înlăturat conducerea după eşecul din alegerile prezidenţiale. Cu toate acestea, premierul a precizat că este dispus să se retragă din fruntea partidului dacă i se va cere acest lucru, însă mai mulţi colegi din PSD au intervenit şi au spus că nu se pune problema de aşa ceva, informează România TV.

In şedinţa CExN, vicepreşedintele Robert Negoiţă a cerut din nou ieşirea PSD de la guvernare. Opinia acestuia nu ar fi fost însă împărtăşită de ceilalţi lideri PSD.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.