MRU: Arhiva ANRP a fost incendiata. Cum a lucrat mafia PDL din timpul Guvernarii portocalii

MRU: Arhiva ANRP a fost incendiata. Cum a lucrat mafia PDL din timpul Guvernarii portocalii

MRU: Arhiva ANRP a fost incendiata. Cum a lucrat mafia PDL din timpul Guvernarii portocalii

by December 10, 2014 0 comments

Mihai Răzvan Ungureanu a dezvăluit, miercuri, la DCNews Live, un episod mai puțin cunoscut din perioada în care ocupa funcția de prim-ministru: arhiva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a fost incendiată.

“Arhiva (n.r. – ANRP) a fost sigilată și depusă într-un spațiu de depozitare al RA-APPS. (…) A existat o încercare, probabil intenționată, de a da foc unei părți a arhivei. Din fericire, chestiunea aceasta a fost sesizată la timp. Eram prim-ministru atunci, așa am și aflat. A existat o asemenea tentativă, la o zi după ce a fost sigilată și depozitată arhiva, pentru că locul unde era depozitată arhiva era păzit de un angajat care probabil nu putea să aibă mari capacități de apărare. Ministrul de Interne m-a informat despre chestiunea aceasta, dl Berca. Cu dumnealui am convenit atunci ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Poliția, evident, și-a îndeplinit atribuția de a investiga asupra cazului. N-am stat să mă mai uit asupra cazului, pentru că nu era atribuția mea”, a declarat MRU.

Întrebat dacă există o anchetă a Poliției ce investighează cine a încercat să dea foc arhivei ANRP, Ungureanu a spus că “teoretic, ar trebui să existe”.

“După ce a fost sesizată incendierea, evident că a fost chemată Poliția să constate și să demareze o investigație pe chestiunea în cauză. (…) Cred că vorbim de sfârșitul lui februarie, începutul lui martie (n.r. – 2012). După ce a fost organizat dispozitivul de pază, nici nu m-am mai uitat să văd ce se întâmplă”, a precizat fostul premier.

MRU a arătat că Arhiva ar mai exista: “Teoretic, ar trebui să existe, n-ar avea de ce să nu mai existe. Din ce mi s-a adus la cunoștință, a reieșit că a fost mai mult o tentativă nereușită. Asta înseamnă că pierderile au fost mult prea mici pentru a putea fi socotite ca importante”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.