Seful Spitalului de Urgenta de la Constanta, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita

Seful Spitalului de Urgenta de la Constanta, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita

Seful Spitalului de Urgenta de la Constanta, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita

by December 15, 2014 0 comments

Procurorii DNA Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea a  trei medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unul dintre ei seful Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara, sub acuzatia de luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat de presa. Potrivit procurorilor, inculpatii au solicitat suma de 3.000 lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

Procurorii anticoruptie informeaza ca i-au retinut pentru 24 de ore pe:

  • Marius Militaru, medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta;
  • Dorin Arhire, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta;
  • Nicoleta Arhire, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Cei trei medici vor fi prezentati marti Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori se contureaza urmatoarea stare de fapt, informeaza DNA:

* La data de 17.11.2014, in calitate de medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

* La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a pretins de la denuntator, in legatura cu interventie chirurgicala anterior mentionata, suma de 1.000 lei pentru sine si suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.

* La data de 05.12.2014, inculpatii Militaru Marius si Arhire Dorin (sotul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelasi denuntator, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, in legatura efectuarea operatiei chirurgicale sus mentionate, asupra denuntatorului.

* La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit inca 1.000 lei de la denuntator, ca rest al sumei de bani initial pretinse pentru efectuarea interventiei chirurgicale, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrant

Managerul Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana, a declarat luni pentru Agerpres ca actiunea DNA la Sectia de Chirurgie Cardiovasculara a fost declansata in urma informatiilor primite de la un pacient care fusese internat, operat si externat pe data de 11 decembrie.

Danut Capatana a afirmat, intr-un comunicat, ca in cursul diminetii a fost instiintat de lucratori ai DNA ca au un mandat de perchezitie pentru Sectia de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei”, existand suspiciunea unei fapte de coruptie, respectiv primire de foloase necuvenite, fiind incriminati medicul sef al sectiei, Marius Militaru, si medicii anestezisti Dorin si Nicoleta Arhire.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.