UDMR va iesi de la guvernare dar va vota noul Guvern Victor Ponta in Parlament

UDMR va iesi de la guvernare dar va vota noul Guvern Victor Ponta in Parlament

UDMR va iesi de la guvernare dar va vota noul Guvern Victor Ponta in Parlament

by December 8, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta si presedintele UDMR Kelemen Hunor au avut, luni, la Parlament, o discutie tehnica privind retragerea Uniunii de la guvernare, relateaza Mediafax. Kelemen Hunor a declarat, dupa intrevedere, ca Uniunea va vota pentru investirea Guvernului Ponta 4. In schimb, premierul a declarat ca UDMR va iesi de la guvernare nu doar la nivel de ministri, ci si la nivel de secretari de stat, pentru ca si acestea reprezinta functii politice, el aratand ca schimbarea prefectilor pe care Uniunea ii are in Harghita si Covasna urmeaza a fi discutata.

Intrebat daca UDMR va iesi de la guvernare doar la nivel de ministri sau si la nivel de secretar de stat, Ponta a raspuns: “Cu siguranta si la nivel de secretari de stat, pentru ca sunt functii politice”.

Intrebat, pe de alta parte, daca prefectii din Harghita si Covasna vor fi inlocuiti dupa iesirea UDMR de la guvernare, premierul a raspuns: “O sa discutam acest lucru”.

Ponta a precizat, totodata, ca a inteles decizia politica a UDMR de a parasi guvernarea si ca viata merge inainte.

“Am inteles decizia politica si viata merge intotdeuna mai departe”, a spus Ponta.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, dupa intrevedere, ca Uniunea va vota pentru investirea Guvernului Ponta 4, el precizand ca opozitia actuala “nu se inghesuie” sa preia guvernarea si ca tara trebuie, totusi, guvernata.

“In ceea ce ma priveste, eu sunt convins ca in acest moment trebuie sa mearga mai departe acest guvern – sigur, nu stim cu cine, cu ce ministri, cu ce partide – in continuare, mai putin UDMR. Dar, in principiu, nu avem niciun motiv sa nu dam vot pentru a investi Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi”, a spus Kelemen.

El a aratat ca UDMR va intra in opozitie.

“Eu sunt de acord sa mearga ei mai departe, fara noi. Noi vom intra in opozitie, dar votul pentru investire nu inseamna ca UDMR va vota toate proiectele Guvernului”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a mai aratat ca actuala opozitie nu se inghesuie sa preia guvernarea si ca, mai mult, nu intentioneaza sa guverneze pana in 2016, cand vor fi alegerile parlamentare si locale.

Intrebat daca UDMR va vota o eventuala motiune de cenzura depusa in primavara anului viitor impotriva Cabinetului Ponta 4, Kelemen a raspuns: “Nu stiu, sa vedem cine cu ce motiune vine, cu ce gand vine. Opozitia nu vrea sa guverneze, asa am observat eu, nimeni nu se inghesuie la guvernare. Am auzit ca ei nu vor sa guverneze pana in 2016”.

Liderul UDMR a mai precizat, dupa intrevedere, ca ministrii maghiari vor pleca din functii in momentul instalarii noilor ministri din Guvernul Ponta 4.

“Am discutat cu premierul ca sambata vom oficializa ceea ce am anuntat – retragerea noastra de la Guvern. Am discutat tehnic cum sa procedam fiindca nu am fost dati afara, nu exista alte motive decat analiza noatra interna . Deci saptamana viitoare, cand ministrii vor fi instalati in functie, atunci ministrii de la UDMR vor pleca. Vor astepta in ministere sa predea ministerele”, a precizat Kelemen.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.