ANAF a destructurat o “retea evazionista”: 10 000 de minori sunt executati silit. Ei nu-si mai primesc alocatia

ANAF a destructurat o “retea evazionista”: 10 000 de minori sunt executati silit. Ei nu-si mai primesc alocatia

ANAF a destructurat o “retea evazionista”: 10 000 de minori sunt executati silit. Ei nu-si mai primesc alocatia

by January 7, 2015 0 comments
Decizie incredibilă a finanţelor publice. În Curtea de Argeș au ajuns să fie impozitate alocațiile copiilor, cu sume care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012.

Mii de copii au primit acasă, pe numele lor, înștiințările. Părinții ar trebui acum să returneze aproape toată alocația, 39 de lei din cei 42 de lei.

Astfel, peste 10.000 de minori din Curtea de Argeș au fost anunțați că au datorii la stat. Reprezentanții finanțelor publice dau vina pe un program de calculator, care i-ar fi identificat pe copii ca debitori. Statul a cheltuit şi bani pentru a trimite înştiinţările eronate. Cheltuielile pentru transmiterea unui plic costă în jur de 3-4 lei, bani suportați de la bugetul de stat.

O situaţie la fel de ciudată s-a înregistrat în judeţul Alba. Zeci de persoane s-au prezentat marţi, 6 ianuarie 2015, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba pentru a solicita explicaţii în legătură cu somaţii de plată primite acasă pe numele unor copii minori, potrivit Adevarul.ro.

Finanţele solicită plata sumei de 468 de lei, care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012, care nu ar fi fost achitate.

Reprezentanţi ai AFP Alba au precizat că persoanele nemulţumite au posibilitatea de formula contestaţie, instituţia urmând să analizeze şi să corecteze eventualele erori. Potrivit acestora, somaţiile de plată au fost transmise pentru persoane care apar în bazele de date ca având venituri în anul 2012, pentru care nu s-a plătit asigurări de sănătate.

În cazul minorilor este vorba despre situaţii în care alocaţiile s-au primit în conturi bancare deschise pe numele acestora. O altă situaţie este reprezentată de conturi bancare deschise pe numele copiilor şi în care au fost depuse diferite sume de bani.

Valoarea CASS-ului s-a stabilit raportat la salariul minim pe economie, de 700 lei pe lună, respectiv 8.400 lei pe an, ceea ce a făcut ca totată lumea să primească somaţii cu aceeaşi sumă de plată: 468 lei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<