Sorin Grindeanu: Ministerul Informatiilor a cerut in instanta suspendarea platii a 100 milioane lei catre Microsoft

Sorin Grindeanu: Ministerul Informatiilor a cerut in instanta suspendarea platii a 100 milioane lei catre Microsoft

Sorin Grindeanu: Ministerul Informatiilor a cerut in instanta suspendarea platii a 100 milioane lei catre Microsoft

by January 5, 2015 0 comments

Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informationala (MSI), a declarat luni pentru HotNews.ro ca ministerul a cerut in instanta, in luna decembrie a anului trecut, suspendarea platii a 100 milioane de lei pentru licente Microsoft, suma reprezentand transele pe 2014 si 2015 aferente unui act aditional incheiat in anul 2013 la acordul cadru din anul 2004. Grindeanu a spus ca nu este vorba de denuntarea contractului. In urma unei analize interne asupra contractului pentru licente Microsoft am gasit lucruri care ne indreptatesc sa cerem in instanta suspendarea platilor, un alt motiv find si faptul ca daca nu platim transele se percep penalitati, a mai precizat ministrul.

Sorin Grindeanu, noul ministru al Comunicatiilor, a declarat in data de 15 decembrie, cand a fost validat de Comisiile de specialitate din Parlament, ca de la 1 ianuarie 2015 incep sa curga penalitati de 0,1% pe zi daca statul nu plateste transa de 50 milioane de lei pentru licente Microsoft, aferenta anului 2014.

  • “Corpul de control al Ministerului verifica in prezent ce a insemnat aceasta achizitie, dar raportul nu este finalizat. Eu nu-mi doresc sa grevez bugetul cu penalitati de 0,1% pe zi, care incep de la inceputul anului viitor, din informatiile pe care le am acum, dar vreau sa fim corecti. Sunt uimit ca nu am fost intrebat in Comisiile Palamentare de Microsoft, dar este o perioada dificiala fata de acest subiect”, a spus, in 15 decembrie, Sorin Grindeanu, ministrul validat de comisiile parlamentare pentru portofoliul Comunicatiilor.

Guvernul ar fi trebuit sa plateasca o noua transa de 50 milioane lei catre Unicredit Tiriac Bank pentru licente Microsoft pana la sfarsitul lunii octombrie 2014, in baza unui contract aditional incheiat in anul 2013, pentru care prima transa s-a platit (transa aferenta anului 2013).

Actul aditional prevede plata altor doua transe de cate 50 de milioane de lei pentru anii 2014 si 2015.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<