Avocatul lui Dragnea cere audierea lui Ponta in dosarul referendumului

Avocatul lui Dragnea cere audierea lui Ponta in dosarul referendumului

Avocatul lui Dragnea cere audierea lui Ponta in dosarul referendumului

by February 5, 2015 0 comments

Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, a cerut insantei supreme sa-l audieze pe premierul Victor Ponta in dosarul referendumului. In acelasi dosar, Nazat a mai solicitat si audierea unui numar de 18 coordonatori judeteni ai PSd\D care s-au ocupat de organizarea campaniei pentru referendumul privind demiterea presedintelui Basescu, din 2012.

Nazat a cerut şi procurorilor DNA audierea lui Ponta, dar solicitarea a fost respinsă. Totodată, potrivit lui Nazat, şi Victor Ponta a cerut să fie audiat de procurori şi această solicitare fiind respinsă. În acest context, avocatul cerea, în decembrie 2013, retrimiterea dosarului Referendumului la DNA. Marian Nazat le-a spus magistraţilor ICCJ că declaraţiile pe care le-ar da Ponta şi cei 18 coordonatori judeţeni ar fi lămuritoare pentru cauză şi ar arăta dacă Liviu Dragnea a exercitat presiuni sau a făcut solicitări de fraudare a votului la referendum.

 Următorul termen în judecarea dosarului Referendumului a fost fixat pentru 19 februarie, dată la care urmează să fie audiaţi peste 20 de martori. Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul “Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.