Canalizarea, responsabila de un atac “chimic” asupra Moscovei

Canalizarea, responsabila de un atac “chimic” asupra Moscovei

Canalizarea, responsabila de un atac “chimic” asupra Moscovei

by February 3, 2015 0 comments

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Moscow Times, sustine ca mirosul de factura chimica din Moscova provine de la conductele de canalizare. Vaporii au fost generaţi de prezenţa acetatului de etil în conductele de canalizare, dar substanţa nu prezintă un pericol pentru sănătate.

Duminică, ministerul a emis o avertizare prin care sfătuia locuitorii capitalei să se izoleze în locuinţe în cazul în care observă un miros “chimic”, după plângerile mai multor localnici. Avertizarea publicată online sfătuia locuitorii să îşi ţină ferestrele şi uşile închise şi să izoleze orice crăpătură cu prosoape ude.

Un oficial din cadrul agenţiei pentru situaţii de urgenţă din Moscova, Andrei Pavlov, a declarat pentru postul de radio Govorit Moskva că rezultatele testelor au arătat că această concentrare de substanţe poluante în capitală nu a depăşit limitele permise duminică sau luni. Conductele de canalizare sunt “în cea mai mare parte vinovate de miros”, a adăugat el, fără să precizeze ce altceva ar mai fi putut provoca poluarea. Acetatul de etil, un lichid cu miros intens, este folosit în diverse industrii. Vaporii săi pot provoca iritaţii ale ochilor şi ale tractului respirator.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<