DNA intră puternic în fraudele cu fonduri europene

DNA intră puternic în fraudele cu fonduri europene

DNA intră puternic în fraudele cu fonduri europene

by February 9, 2015 0 comments

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţii Ministerul Fondurilor Europene într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, comise în perioada 2007 – 2013. Percheziţiile au loc la alte 23 de adrese din Capitală şi din judeţele Ilfov, Timiş, Caraş-Severin şi Teleorman, respectiv patru instituţii publice, sedii ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice, potrivit Mediafax. Cele patru instituţii unde au loc percheziţi sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat că echipe de anchetatori se află la sediul Ministerului Fondurilor Europene, dar că un ştie ce proiecte sunt vizate de anchetatori şi aşteaptă să i se comunice care sunt acestea. „La ultima verificare a DNA pe astfel de proiecte a fost vorba de documente aduse în fals de către cei care încercau să primească fonduri europene, în special legate de partea de calitate, documente false cu care ei se prezentau la structurile care gestionau fondurile europene pentru a obţine proiecte cu fianţare europeană. Într-un final, s-a dovedit că ei nu puteau să obţină, s-au respins acele solicitări, dar au folosit documentele false atunci când au dorit să obţină fonduri europene. Atunci a fost acea speţă. În legătură cu ce se întâmplă astăzi nu pot să vă spun pentru că, încă, nu ştiu exact proiectele verificate şi speţele respective”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul a precizat că, deocamdată, nu are informaţii că ar fi vizaţi angajaţi din minister, dar în cazul în care va exista această situaţie, vor fi suspendaţi din funcţii, conform procedurilor.”Nimeni nu este mai presus de lege, cine greşeşte trebuie să plătească. Este o chestiune clară privind fondurile europene”, a adăugat Teodorovici. 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.