Iohannis doreste medierea legilor Big Brother

Iohannis doreste medierea legilor Big Brother

Iohannis doreste medierea legilor Big Brother

by February 5, 2015 0 comments

Legile Big Brother vor fi reanalizate la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC). Initiativa apartine presedintelui Klaus Iohannis, cu scopul “de a se gasi un echilibru intre respectarea libertatilor individuale si prevenirea terorismului, criminalitatii cibernetice si combaterea coruptiei”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

“Demersul are drept scop depasirea blocajului care se inregistreaza in prezent, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si o mai buna informare a opiniei publice privind masurile in plan legislativ si efectele acestora. Reanalizarea legislatiei in domeniu va include si consultari cu societatea civila, inainte de reinceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentantilor societatii civile fiind indispensabila pentru un demers care sa vina si in intampinarea celor care in trecut si-au exprimat reticenta fata de unele prevederi”, se arata in comunicat.

Procesul de reanalizare ale prevederilor legislative in domeniul accesului la datele de trafic informational si al securitatii informatice va include si intalniri cu reprezentanti ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai celui academic. Consultarile se vor desfasura in cadrul Comitetului Operativ de Securitate Cibernetica, organism prin care se realizeaza coordonarea unitara a Sistemului National de Securitate Cibernetica. Conducerea COSC este asigurata de un presedinte (consilierul prezidential pentru probleme de securitate nationala) si de un vicepresedinte (consilierul prim-ministrului pe probleme de securitate nationala). Coordonatorul tehnic al COSC este Serviciul Roman de Informatii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.