Budapesta: Ginerele lui Viktor Orban, abonat la contracte cu statul

Budapesta: Ginerele lui Viktor Orban, abonat la contracte cu statul

Budapesta: Ginerele lui Viktor Orban, abonat la contracte cu statul

by March 16, 2015 0 comments

Compania Elios Innovativ, la care Istvan Tiborcz, ginerele premierului maghiar Viktor Orban, detine jumatate din actiuni, a incheiat saptamana trecuta trei contracte publice in valoare de aproximativ 1.1 miliarde de forinti maghiari (3.8 miloane de dolari), scrie Budapest Beacon.

Elios a castigat un contract pentru iluminat public in Morahalom in lipsa unei licitatii. De asemenea, compania lui Tiborcz va instala un sistem solar in districtul Fejer, in baza unui contract de 525.866 de dolari.

Averea fiicei lui Orban si a sotului sau reprezinta un subiect de mare controversa in Ungaria Jurnalistii site-ului Atlatszo au incercat sa afle cum justifica Rahel Orban, fiica lui Viktor Orban, studiile intr-o scoala privata elvetiana, la care plateste 52.000 de dolari pe semestru, avand in vedere salariul tatalui sau. Potrivit acestora, firma ginerelui lui Orban ar fi castigat in 2014 contracte publice in valoare de 3 miliarde de forinti.

Biroul National maghiar de Investigatie a initiat patru investigatii, dupa ce Opozitia a acuzat compania Elios de frauda.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.