General american (NATO): Rusia incearca sa ajunga la Gurile Dunarii

General american (NATO): Rusia incearca sa ajunga la Gurile Dunarii

General american (NATO): Rusia incearca sa ajunga la Gurile Dunarii

by March 5, 2015 0 comments

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, afirma ca Rusia incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar oferi o pozitie de forta asupra economiilor sud-est europene, potrivit The Daily Telegraph.

“Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o”, a spus Hodges, intr-un discurs sustinut la Berlin.

De asemenea, el a afirmat ca Rusia are 12.000 de soldati in Ucraina. “Daca nu credeti nici acum ca Rusia este implicata direct in Ucraina, nu veti crede niciodata. Nu vreti sa o credeti”, a subliniat el.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat joi că declaratia generalului Hodges legata de evolutiile din Europa de Est este “extrem de importanta” confirma analiza sa si a structurilor romanesti de securitate.

“Am venit să-i atenţionez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declaraţie extrem de importantă legată de evoluţiile din Europa de Est. A fost declaraţia generalului Hodges (Ben Hodges – n.r.), comandantul forţelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informaţiilor şi a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ţinta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării”, a spus fostul şef de stat, la plecarea de la sediul central al PMP din Capitală, potrivit Agerpres.

Băsescu a adăugat că acest lucru, venit din partea unui comandant militar, nu este de trecut cu vederea.

“S-a ajuns la aceeaşi concluzie pe care în analiza mea şi a structurilor de securitate româneşti am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forţelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras”, a mai spus acesta.

Băsescu nu a dorit să discute despre poziţia pe care ar trebui să o aibă preşedintele Klaus Iohannis.

“N-aş discuta. Eu i-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu e joacă cu situaţia de securitate din regiune”, a mai declarat fostul şef al statului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.