Procurorii DNA, pe urmele unui contract semnat de Klaus Iohannis, la Sibiu. In dosar este cercetat penal, Laszlo Borbely

Procurorii DNA, pe urmele unui contract semnat de Klaus Iohannis, la Sibiu. In dosar este cercetat penal, Laszlo Borbely

Procurorii DNA, pe urmele unui contract semnat de Klaus Iohannis, la Sibiu. In dosar este cercetat penal, Laszlo Borbely

by March 2, 2015 0 comments

DNA anchetează un contract de 100 de milioane de euro, semnat Klaus Iohannis pentru extinderea şi reabilitatea reţelei de apă din judeţele Sibiu şi Braşov, informează România TV. Procurorii au descins în 11 locaţii din Bucureşti şi 3 judeţe din ţară, la firmele care au beneficiat de pe urma contractului din fonduri europene.

DNA anchetează un contract pe fonduri europene semnat de ministrul Mediului de la acea vreme, Laszlo Borbely, dar şi de Klaus Iohannis ca reprezentat al unei asociaţii de apă/canal, dar şi ca reprezentant al primăriei Sibiu.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, ar fi vorba despre proiectul “Extinderea şi Reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”.

Contractul de finanţare pentru proietul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost semnat în data de 6 aprilie 2011, la Bucureşti, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, de către ministrul Laszlo Borbely, de către Directorul General S.C. Apă Canal S:A Sibiu, Mircea Niculescu, de către preşedintele Asociaţiei de dezvoltare Intercomunicată “Asociaţia de Apă Sibiu”, Klaus Werner Iohannis şi de către Directorul Organismului Intermediar POS Mediu Regiunea 7 Centru, Georgeta Găină.
Valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 421.453.177 lei, din care 371.804.302 lei finanţare nerambursabilă din Fonduri de Coeziune şi buget de stat, 7.587.846 lei, contribuţia financiară a membrilor ADI, de la bugetele locale şi 42.061.029 lei, contribuţia SC Apă Canal S.A. Sibiu.

Procurorii suspectează că banii au fost redirectionaţi către alte scopuri decât cel prevăzut în contract, fraudându-se astfel fonduri europene. Potrivit unor surse judiciare, prejudiciu estimat este de 1,5 milioane de euro.

În acest caz, procurorii anticorupţie au efectuat percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Prahova, Cluj și Brașov, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Percheziţiile vizează “suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014”, se arată într-un comunicat al DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.