Festivalul Vinului din Satu Mare, o sarbatoare a intregului judet

Festivalul Vinului din Satu Mare, o sarbatoare a intregului judet

Festivalul Vinului din Satu Mare, o sarbatoare a intregului judet

by April 22, 2015 0 comments

Renumitele podgorii sătmărene vor fi prezente cu cele mai bune vinuri nobile, vineri, 24 aprilie, și sâmbătă, 25 aprilie, în Piața 25 Octombrie la Festivalul Vinului Sătmărean, ediția a III-a, precedat de cea de a XII-a ediție a Concursului Județean de Vinuri Nobile. Pentru acest concurs au fost înscrise o sută de probe de vin.

Festivalul vinului, la a treia ediţie

În acest an va avea loc ediția a III-a a Festivalului Vinului de la Satu Mare. Evenimentul se va derula mâine şi sâmbătă în Piața 25 Octombrie, unde vor fi amplasate căsuțe din lemn, producătorii de vinuri putând oferi spre degustare și spre vânzare produsele proprii. Cu ocazia festivalului, atmosfera va fi asigurată de evoluția la scenă a numeroase ansambluri folclorice.

 

Astfel, mâine, începând cu ora 15,00 vor urca pe scenă Petrică Mureșan și formația, Taraful ”Ceatăra” din Carei, Ansamblul ”Rote Rose”, Ansamblul ”Csoda Szarvas” și Lorena. Sâmbătă de la ora 12,00, vor evolua Ansamblul folcloric din Ser, Dana și Sergiu Matoșan, elevii Școlii populare de artă, Petrică Mureșan și formația avându-i ca invitați pe Ioana Pricop și Dragoș Nistor, programul continuând cu Maria Petca Poptean, Muzică lăutărească țigănească din Ardud (limba maghiară), Maria Tripon, Georgiana Marina și Ansamblul Cununița.

 

Misiune dificilă pentru juriu

Festivalul este precedat de Concursurile Zonale de Vinuri Nobile din județul Satu Mare, care se va finaliza cu a XII-a ediție a Concursului Județean de Vinuri Nobile. Jurizarea va fi făcută de către cunoscători de talie națională, invitați fiind specialiști în domeniul viniviticulturii. Președintele juriului va fi prof. univ. dr. Popa Aurel de la USAMV Craiova, iar membrii sunt dr. ing. Dicu Cornel, director MADR, prof. dr. Giurgea Peter de la Craiova, oenologul Popp Peter de la Aiud și consultantul, educatorul în degustarea vinului de la Cluj, Kormos Zoltan. Juriul va avea o misiune foarte grea deoarece în concurs au fost înscrise 100 de probe din care 36 roșii, 61 albe, din care opt aromate, și trei roze. Din vinurile roșii o probă este din 2011, cinci din 2012, şapte din 2013 și 23 din 2014. Patru probe de vin alb sunt din 2013, restul de 57 din 2014 și cele trei probe de roze sunt din 2014.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.