Sotia senatorului Alexandru Cordos, retinuta de procurorii DNA. Intreaga familie este urmarita penal

Sotia senatorului Alexandru Cordos, retinuta de procurorii DNA. Intreaga familie este urmarita penal

Sotia senatorului Alexandru Cordos, retinuta de procurorii DNA. Intreaga familie este urmarita penal

by April 24, 2015 0 comments

Mihaela Cordos, sotia senatorului PSD Alexandru Cordos, a fost retinuta, vineri dimineata, pentru 24 de ore. Ea este acuzata de trafic de influenta, transmite Digi 24.

Anchetatori spun ca s-ar fi folosit de pozitia sotului sau pentru a obtine locuri de munca in spitale si institutii de invatamant pentru mai multe persoane. In schimb a primit sume de bani intre 1 000 si 10 000 de lei. Procurorii DNA cer arestarea preventiva a Mihaelei Cordos.

Familia parlamentarului, urmarita penal

DNA a inceput joi urmarirea penala Senatorului Alexandru Cordos si a sotiei sale pentru trafic de influenta si a fiicei acestora pentru complicitate la trafic de influenta, a informat un comunicat de presa al Directiei.

Potrivit procurorilor sotia parlamentarului, Mihaiela Cordos, a pretins, incepand cu noiembrie 2014, de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si Alexandru Cordos, “o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.”

De asemenea, afirma DNA, Mihaiela Cordos a fost ajutata si de fiica ei, care ar fi dat unei persoane subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru un post de asistent medical si ar fi “inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.