Traian Basescu: Pozitia CSM m-a revoltat. Nu sunt dusmanul justitiei, ci al fatarniciei

Traian Basescu: Pozitia CSM m-a revoltat. Nu sunt dusmanul justitiei, ci al fatarniciei

Traian Basescu: Pozitia CSM m-a revoltat. Nu sunt dusmanul justitiei, ci al fatarniciei

by April 30, 2015 0 comments

Fostul presedinte Traian Basescu a scris, joi, intr-o postare pe Facebook, ca “Pozitia exprimata ieri de CSM in ceea ce ma priveste m-a revoltat. A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani si o voi mai face inca zece in favoarea continuarii proceselor de consolidare si imbunatatire a functionarii justitiei.”
Traian Basescu mai spune ca “Nu sunt dusmanul justitiei, ci doar al fatarniciei exprimata prin liderii ei. In ultimele luni, se prezinta o justitie imaculata eludind realitatea si incercind sa “vinda” romanilor perfectiunea sistemului. Aceasta perfectiune este o minciuna. Ea nu exista, chiar daca fata de 2004 s-au facut progrese uriase, preponderent pe zona de lupta anticoruptie. De fapt asta ma ingrijoreaza, tentatia de a crede ca s-a terminat procesul de reconstructie in justitie. Mai mult, oricine nu recunoaste perfectiunea este introdus in malaxorul de propaganda al Inspectiei Judiciare si al CSM si admonestat public pentru prejudicii aduse justitiei. A trebuit sa suport admonestarile publice si exagerarile cit timp am fost presedinte. Nu sunt dispus sa fac acelasi lucru si acum, cind am devenit un cetatean oarecare ce beneficiaza de libertatea de exprimare.”

“Ma gindesc doar la zecile de mii de fosti proprietari care au fost batjocoriti multi ani prin instante, fara a-si redobindi proprietatile, multi dintre ei fiind siliti sa-si vinda drepturile litigioase catre samsari. N-a contat ca era vorba de paduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile orase. Mai mult, samsarii au fost serviti “la cheie” in procesele de restituire in instante spre deosebire de fostii proprietari. Oare nu asa a aparut un Stelu sau un clan Cirpaci ? Oare de ce a trebuit sa inventam sisteme de retrocedare administrativa si acelea afectate de coruptie daca justitia ar fi functionat ? Public se prezinta bilanturi cu arestati si condamnati in lupta anticoruptie si este foarte bine. Dar pe cind si un bilant cu daunele provocate de justitie in procesul de restituire al proprietatilor? Pe cind un bilant cu condamnarile la CEDO ? MCV-ul trebuie sa continue”, isi incheie postarea Traian Basescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.