PSD Satu Mare îl susține în continuare pe Liviu Dragnea

PSD Satu Mare îl susține în continuare pe Liviu Dragnea

PSD Satu Mare îl susține în continuare pe Liviu Dragnea

by May 18, 2015 0 comments

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, alături de vicepreședinții Organizației Județene – Aurelia Fedorca și Daniel Balog – a susținut ieri o conferință de presă ca urmare a deciziei ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, de a demisiona din Guvernul României. Social-democrații sătmăreni speră ca Liviu Dragnea să nu renunțe la funcțiile politice din partid , aceștia consideră că prin plecarea lui Liviu Dragnea care este un specialist în problemele administrației publice, la orice nivel – vor pierde toți președinții de consilii județene sau primari, indiferent de culoarea politică. De asemenea, Mircea Govor speră ca Parlamentul să elimine actualul vid legislativ, din cauza căruia riscă să se instaleze haosul în politica românească.

Mircea Govor nu comentează decizia instanțelor
Liderul PSD Satu Mare a declarat că nu comentează în niciun fel deciziile instanțelor de judecată. ”Vreau să vă spun că nu doresc să comentez o hotărâre definitivă a unei instanțe, dar pot să spun că îmi pare rău că domnul președinte executiv al PSD și ministru Liviu Dragnea suferă din cauza unor evenimente politice petrecute la Referendum. Practic, s-a făcut campanie electorală pentru demiterea președintelui Băsescu”, a spus Mircea Govor.

S-a creat un precedent periculos
Social-democratul este de părere că legile sunt neadecvate pentru viața politică din România, cauză din care s-a creat un precedent deosebit de periculos pentru întreaga clasă politică. ”Cel mai grav este că se creează un precedent în politica românească, precedent care va afecta toată clasa politică, inclusiv pe cei care se bucură la această oră. Trebuie să recunoaștem că instanțele își fac datoria conform legii, dar după părerea mea legile sunt ambigue, interpretabile şi avem un vid legislativ periculos . Este foarte greu să știi cum să pui problema când mergi în campaniile electorale. De asemenea, sunt probleme legislative cu numirea directorilor de instituții publice deconcentrate, care trebuie clarificate odată pentru totdeauna. Trebuie să se știe cu cine lucrează Guvernul în teritoriu. Dacă le vom tot îmbrăca sub toate formele, atunci viața politică din România va avea numai de suferit”, a completat Mircea Govor.

O mare pierdere pentru Guvern
Președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare a mai precizat că prin plecarea lui Liviu Dragnea din Executiv, Guvernul României a suferit o mare pierdere. ”Regret că, în primul rând, Guvernul României pierde un om de mare valoare. Ministerul Dezoltării a schimbat complet optica, viziunea și modul de abordare a lucrurilor în administrația publică. De suferit vor suferi autoritățile locale, în special consiliile județene și primăriile, pentru că domnul Dragnea – cu experiența sa bogată în administrația publică – a știut cum se pune problema în administrația publică, astfel încât ea să funcționeze.

O mare pierdere pentru întreg județul
Mircea Govor a mai precizat că prin plecarea lui Liviu Dragnea din Guvern se află în pericol și cele 55 de proiecte de dezvoltare ale județului Satu Mare susținute de către fostul ministru. ”În acest moment, la nivelul județului Satu Mare, avem 55 de proiecte de lucrări începute și nu știu dacă le vom mai putea finaliza în condițiile în care nu știu ce va fi. Eu spun că suntem foarte afectați pentru ce s-a întâmplat. Toți primarii din județul Satu Mare – indiferent de culoarea politică – au beneficiat de proiecte de lucrări prin PNDL, de la Ministerul Dezvoltării, și sunt convins că toți sunt afectați”, a arătat Mircea Govor.

Sprijin pentru Liviu Dragnea
Președintele PSD Satu Mare a precizat că întreaga Organizație Județeană este alături în aceste momente de Liviu Dragnea. ”Eu, personal, alături de colegii mei din Organizația Județeană, suntem alături de domnul Liviu Dragnea. Eu i-am trimis și un mesaj și îl rog să nu renunțe la funcțiile politice, fiindcă nu este vorba despre acte de corupție. Îmi pare rău că a demisionat din Guvern, dar sper ca în recurs să fie achitat și să revină în Guvern, pentru că este o pierdere foarte mare”, a declarat Mircea Govor.

Trădați de foștii aliați
Mircea Govor a declarat că prin poziția manifestată public de către PNL – foștii aliați ai PSD în cadrul USL – liberalii se descalifică atât moral cât și politic. ”Până la urmă, domnul Dragnea plătește pentru o campanie împotriva domnului Băsescu, în condițiile în care noi atunci am acționat pe USL. Iar în USL erau și foștii noștri colegi de la PNL, care la ora actuală sunt colegi și aliați cu cei care au strigat atunci: Nu mergeți la vot! Pentru ei nu s-a găsit nimic. Iar acum, culmea, pentru cei care te-ai bătut – și mă refer la PNL și la președintele PNL de atunci Crin Antonescu, care ar fi devenit președintele României în cazul demiterii lui Băsescu – comentează și râd acum, iar consecințele le suportăm noi, ca partid. Dar toate acestea se vor întoarce și împotriva lor”, a conchis Mircea Govor.

O pierdere uriașă pentru primari, indiferent de culoarea politică
Atât în calitate de vicepreședinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD, cât și în calitate de primar al orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca este de părere că prin plecarea lui Liviu Dragnea se produce o pierdere pentru toți primarii, indiferent de culoarea politică. ”Dacă ați merge în teritoriu și ați întreba fiecare primar de localitate, indiferent de la ce formațiune politică ar fi, cred că ar avea cuvinte de laudă despre Liviu Dragnea. Fiindcă este pentru prima dată când un ministru al Dezvoltării Regionale a venit în teritoriu pentru a cunoaște problemele și a venit cu proiecte clare și cu soluții benefice pentru toți. Să nu uităm că dacă nu ne aplecăm spre problemele locale, atunci nici problemele centrale nu vor putea fi rezolvate. De aceea spun că este o mare pierdere și cred că este cazul să reflecte vizavi de demisiile pe care și le-a propus să le pună pe masa premierului și a președintelui de partid”, a spus Aurelia Fedorca.

A început decimarea strategilor PSD
Primarul social-democrat al comunei Craidorolț, Daniel Balog, este de părere că de ani de zile are loc o vânătoare a strategilor PSD, respectiv a aleșilor locali social-democrați. ”Părerea mea este că astăzi (ieri, n.red.) am asistat la o execuție politică. Nu pot să nu fac eu, ca primar, o paralelă între ce s-a întâmplat cu domnul Liviu Dragnea și cu procesele noastre, ale primarilor, vizavi de incompatibilitățile pe care le avem și procesele pe care le avem cu ANI. Problemele noastre se trag din 2006, atunci când am intrat în consiliul de administrație al Apaserv, dar doar în 2012 ANI s-a sesizat. Deci după șase ani s-a trezit cineva că suntem incompatibili. Probabil că cineva se pregătește pentru alegerile de anul viitor și va începe decimarea strategilor din partid. Dar suntem hotărâți să strângem rândurile și să nu ne lăsăm intimidați”, a opinat Daniel Balog.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.