Cine este rebelul liberal: Nu pot vota pentru Mihai Razvan Ungureanu

Cine este rebelul liberal: Nu pot vota pentru Mihai Razvan Ungureanu

Cine este rebelul liberal: Nu pot vota pentru Mihai Razvan Ungureanu

by June 30, 2015 0 comments

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară, la Digi 24, că nu va participa la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), spunând că este dreptul său individual de senator.

”Sunt lucruri simple care pentru mine sunt de neclintit.În acest caz, preşedintele României are dreptul să facă ce propunere doreşte şi nici nu este într-o situaţie foarte delicată făcând această propunere. De asemenea, este dreptul oricărui partid, în speţă PNL, de a lua decizii de vot şi de a lua sancţiuni disciplinare când aceste decizii nu sunt respectate de către membrii de partid. Dar este dreptul meu individual de senator să mă pot privi în oglindă (…) Decizia mea este destul de clară, destul de discretă. Eu nu pot vota această propunere”, a afirmat Antonescu.

Fostul lider al PNL a spus că decizia sa nu este legată nici de preşedintele Klaus Iohannis şi nici de Mihai Răzvan Ungureanu, ci se raportează la el şi la lucrurile pe care le-a făcut în calitate de liberal, într-o anumită perioadă, şi în care a crezut. ”Este o poziţie strict individuală, nu am discutat cu alţi colegi şi nu cred că vor fi probleme la vot din partea liberalilor. Probabil că vor vota această propunere, unii fără prea mare plăcere. Eu nu am glumit şi când am făcut politică am crezut în lucrurile pe care le-am spus”, a mai declarat Crin Antonescu. Întrebat dacă nu se teme de sancţiuni din partea conducerii partidului, senatorul PNL a spus că îşi asumă acestă decizie.

PNL a anunţat că va vota favorabil pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu spunând că opoziţia are majoritate în Parlament la acest vot, în condiţiile în care sunt asigurate, pe lângă voturile liberalilor, şi cele ale UNPR, UDMR şi minorităţi naţionale. El a arătat însă că este nevoie de prezenţa tuturor parlamentarilor pentru a fi asigurat cvorumul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.