Muftiul Cultului Musulman, catre Traian Basescu: Sa nu implice religia musulmana intr-un conflict politic

Muftiul Cultului Musulman, catre Traian Basescu: Sa nu implice religia musulmana intr-un conflict politic

Muftiul Cultului Musulman, catre Traian Basescu: Sa nu implice religia musulmana intr-un conflict politic

by July 6, 2015 0 comments

Seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca este consternat de afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu, potrivit caruia construirea la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

“Opinia publica se doreste a fi divizata de un conflict politic cu tendinte confesionale. S-a spus (Traian Basescu – n.r.) ca dupa construirea moscheii centrale din Bucuresti vor sosi si studia in Romania 6.000 de studenti musulmani si tara noastra va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez ca niciodata in tara noastra nu se va infiinta o universitate teologica musulmana si, mai mult, nu exista 6.000 de studenti teologi musulmani in Bulgaria, Bosnia si Macedonia, la un loc! (…) Fostul presedinte Basescu sa nu implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios!”, a subliniat muftiul Muurat Iusuf, potrivit Agerpres.

PUBLICITATE

Acesta considera ca declaratiile lui Basescu risca sa divizeze societatea romaneasca pe criterii confesionale, sa lanseze false subiecte de dezbatere, precum si o posibila “vanatoare de vrajitoare”, fapt care este fara precedent, in opinia sefului Cultului Musulman.

“Regret sa constat ca fostul presedinte a fost dezinformat pe tema viitorului nostru lacas de cult din Bucuresti si, la randul sau, a pus in circulatie aceste informatii, dar pentru a restabili adevarul ii reamintesc ca in cadrul a doua vizite oficiale efectuate in Turcia, in 2011 si 2014, cand l-am insotit, a cazut de acord cu omologul sau sa acorde terenuri in Bucuresti pentru construirea acestei moschei si a unui cimitir musulman. Reciproc, presedintele turc si-a asumat obligatia punerii la dispozitie, la Istanbul, a terenurilor necesare construirii unei biserici crestine romanesti si a unui cimitir, pentru comunitatea romaneasca din metropola, acorduri care au si fost finalizate, acum”, a declarat muftiul Muurat Iusuf.

Liderul spiritual musulman si-a aratat nedumerirea si fata de interpretarea data realizarii proiectului moscheii din Bucuresti, reamintind ca, pana de curand, fostul presedinte al Romaniei se mandrea cu faptul ca a cununat in tinerete o familie de tatari dobrogeni, de confesiune musulmana.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.