Planurile lui Liviu Dragnea pentru reactivarea PSD. Proiectele de regionalizare si descentralizare, readuse in atentie

Planurile lui Liviu Dragnea pentru reactivarea PSD. Proiectele de regionalizare si descentralizare, readuse in atentie

Planurile lui Liviu Dragnea pentru reactivarea PSD. Proiectele de regionalizare si descentralizare, readuse in atentie

by July 27, 2015 0 comments

PSD va avea astăzi, la ora 11.00, prima şedinţă de când Liviu Dragnea este preşedinte interimar, în care acesta urmează să prezinte planul de reconstrucţie a PSD. În strategia sa, Dragnea a inclus un sistem de comunicare publică mai eficient, o valorizare a lui Valeriu Zgonea pentru relaţiile cu ambasadele, o colaborare mai bun cu şefii de CJ şi primarii prin intermediul lui Marian Oprişan, preşedintele UNCJR, şi Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiilor Municipiilor, dar şi o reaşezare a şefiei TSD.  În plus, Dragnea nu renunţă nici la planul său pentru regionalizare şi descentralizare, prin care şefii de CJ şi primarii primesc mai multe atribuţii de la centru.

În prima conferinţă de presă, după ce a preluat şefia PSD, Liviu Dragnea precizat că formațiunea trebuie “să iasă din pasivitate”, după ce în ultimul timp nu a avut o voce politică conturată.

“Astăzi am venit la sediul partidului după CExN-ul de ieri. Am avut întâlniri cu mai mulţi colegi astăzi. Lucrez la finalizarea unui plan de acţiuni, politice şi admnistrative, precum şi o discuţie pe care am început-o privind comunicarea. Am avut o disucţie de dimineaţă cu prim-ministrul. Am discutat despre modul în care partidul va colabora cu Guvernul. Luni, voi prezenta în Biroul Permanent Național un plan pentru reconstrucția PSD. Este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate. Din diverse motive — nefiind cineva vinovat anume—, în ultimele luni PSD nu a avut o voce politică conturata. Îl susţinem pe Victor Ponta ca prim-ministru. Relaţia în coaliţia de guvernare va fi şi mai mult. Ministrul de Finanţe să prezinte luni proiectul de rectificare”, a mai precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că în cadrul PSD se va organiza “un sistem de comunicare publică mult mai eficient, cum a fost la un moment dat, în așa fel încât relația dintre centru și județe să fie mult mai eficientă:

“Păstrarea guvenării este importantă pentru membrii partidului.Luni voi prezenta un plan pentru reconstrucţia PSD. Este important ca PSD să iasă din impasivitate. PSD nu a avut o voce politică conturată. Nu mă refer doar la o voce. Oamenii cu experienţă nu au reuşit să transmită ceea ce Guvernul a făcut. Vom organiza un sistem de comunicare publică mult mai eficient, aşa cum a fost în PSD până la un moment dat. PSD este un partid deschis. Nu trebuie să existe pereţi, ci trebuie să intre oricine are viziuni de stânga”

Președintele interimar al PSD a precizat și implicarea lui Valeriu Zgonea în planul de reconstrucție al PSD, în calitatea acestuia de președinte al Camerei Deputaților, având în vedere, printre altele, relațiile foarte bune pe care acesta le are în plan extern.

“Vreau să mă gândesc la generații. (…) Nu cred că este bine ca experiența politică a unor oameni care au condus acest partid de-a lungul timpului, așa cum sunt Ion Iliescu, Adrian Năstase, (…) să nu fie folosită. De asemenea, este vorba de promovarea în mod efectiv a tinerilor. Tinerii din generația lui Victor Ponta au urcat deja în echipa mare. La TSD a rămas numai Mihai Sturzu, care este un om în care am foarte mare încredere, dar trebuie reîmprospătată garnitura de tineri din TSD. Rovana Plumb va fi sprijinită de mine pentru a eficientiza departamentele PSD. Sper să ajungem la eficienţa pe care o aveau departamentele pe vremea lui Adrian Năstase. Valeriu Zgonea are o relaţie externă foarte bună, cu ambasadele. Vreau să eficientizăm aceste relaţii. Cred că una din marile greşeli pe care le poate face un partid este ca mereu să aibă un nou început. Vreau să fiu liantul dintre generaţii”, a mai spus noul preşedinte interimar PSD.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.