Update: Fata schimonisita a justitiei. Procesul violatorilor de la Vaslui, suspendat. Motivul: presiunea mass-mediei. Sentinta se va da luni

Update: Fata schimonisita a justitiei. Procesul violatorilor de la Vaslui, suspendat. Motivul: presiunea mass-mediei. Sentinta se va da luni

Update: Fata schimonisita a justitiei. Procesul violatorilor de la Vaslui, suspendat. Motivul: presiunea mass-mediei. Sentinta se va da luni

by August 14, 2015 0 comments

Procesul pe fond în care șapte agresori, din Văleni, sunt judecați pentru că ar fi violat o tănără de 18 ani, în noiembrie 2014, a fost suspendat, vineri, la Judecătoria Vaslui, în urma unei cereri de recuzare a judecătorului de ședință. Avocatul unuia dintre agresori, care a depus cererea de recuzare, motivează că judecătorul s-ar putea lăsa influențat de presiunea mediatică în pronunțarea unei decizii.

Update: Pana la urma, judecatorii au anuntat ca sentinta de fond se va da luni. Nu va fi definitiva, ultimul cuvant avandu-l Tribunalul Vaslui.

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat, vineri dimineață, în fața Tribunalului din Vaslui. Printre cei adunați s-au regăsit atât susținători ai fetei agresate, cât și ai tinerilor acuzați de viol. Doar cinci dintre inculpați au fost prezenți în sala de judecată și victima, potrivit Realitatea TV.

Avocata Mihaela Olaru a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că cei șapte agresori nu avea ce să caute să fie lăsați în libertate și că judecătorul putea dispune prelungirea arestării lor preventive.

“Fiind o infracțiune care aduce atingere demnității, libertății, nu aveau ce să caute să fie lăsați în stare de libertate. Mi se pare o eroare gravă în care s-a aflat acel judecător când a hotărât acel lucru. Putea să hotărască prelungirea arestării lor preventive”, a spus Mihaela Olaru.

UPDATE 10,32: Polițiștii sunt nevoiți să intervină pentru a calma spiritele.

UPDATE 10,29: Procesul a început. Doar cinci dintre inculpați sunt prezenți.

UPDATE 10,10: Cei care au venit să o susțină pe fată spun că își doresc să se facă dreptate și cei șapte agresori să ajungă după gratii.

Sper să se facă dreptate. Părerea mea e că s-a defăimat prea mult Comuna Văleni. Dacă ar fi pățit fata mea așa ceva, mi-aș fi făcut dreptate singur. Trebuie să fie arestați. Să le dea pedeapsa maximă”, a declarat un părinte pentru Realitatea TV.

“Peste 21 de ani să primească închisoare. Fata doar dacă va pleca de la Văleni o să uite. Comportamentul lor este foarte urât. O țară întreagă cunoaște Vaslui. Legea să își facă dreptate, pentru că fata este traumatizata și nu se mai poate duce la școală”, a declarat o altă susținătoare a victimei.

În schimb, cei care au venit în fața Tribunalului pentru cei șapte agresori nu au dorit să dea declarații în fața camerelor și au afișat o atitudine sfidătoare, împingând microfonul reporterului Realitatea TV când a fost îndreptat spre ei.

După aproape zece luni de la comiterea violului, acuzaţii sunt în continuare în libertate, aflându-se sub control judiciar.

Până la această oră, agresorii nu au fost audiați, s-au prevalat de dreptul la tăcere și doar părinții victimei au dat declarații în fata anchetatorilor.

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere, potrivit Mediafax.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.